Het is dit jaar behoorlijk onrustig op financiële markten, waarbij zowel aandelen als cryptomunten hard onderuit zijn gegaan. Dat maakt veel mensen die nog niet beleggen, huiverig om daarmee te starten.

“Wat je wel moet beseffen is dat niet beleggen ook een keuze is. Je kiest er dan voor je geld op een spaarrekening te laten staan en daarmee wordt het minder waard door de inflatie”, gaf CEO Marleen Evertsz van de alternatieve beurs Nchange onlangs aan tijdens de online talkshow Business Insider Live: Crypto!

Waar sparen toen de inflatie nog redelijk beperkt was geen risico meebracht, zit er nu het verborgen risico van geldontwaarding. Evertsz kiest daarom zelf wel deels voor beleggen. “Ik ben een saaie belegger en ga altijd voor brede spreiding. Daarbij beleg ik in goud, maar ook in crypto, aandelen en vastgoed.”

Bekijk het videofragment hieronder met de visie van Marleen Evertsz op beleggen in tijden van hoge inflatie en dreigende recessie.

Op 20 oktober bespraken topexperts de kansen en risico’s voor beleggers in de online talkshow Business Insider Live: Crypto!

Presentator Joost Hoebink verwelkomde naast Marleen Evertsz ook Patricia Bogaerts van Fem-Invest en Samara Hegeman van de professionele cryptobelegger Icoinic. Aan tafel ging het gesprek over de vraag hoe beleggers zich moeten positioneren in de huidige markt.

In bredere zin gingen de experts ook in op vragen als: wat is verstandig als je serieus aan de slag wilt met financiële planning?

Vanuit Portugal belde de bekendste crypto-expert van Nederland in: Didi Taihuttu. Ook gaf country Manager Hugo Suidgeest van spaar- en beleggingsplatform Trade Republic zijn visie op de markt. En cryptotrader Elroy Heisterkamp gaf 5 tips over hoe je als belegger kunt omgaan met een bear market.

Bekijk hier de hele uitzending terug!

Business Insider Live: Crypto is mede mogelijk gemaakt door Litebit Wil je beginnen met investeren in Bitcoin, Ethereum en 80+ andere crypto? Dat kan bij LiteBit. Dit van origine Nederlandse crypto platform dat geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank maakt crypto handelen eenvoudig. Je kunt hier crypto kopen, verkopen, staken en bewaren. Veilig, makkelijk en snel. Start hier direct met traden.