• Ondanks toenemende interesse voor de cryptomarkt blijven institutionele beleggers en fondsbeheerders hun bedenkingen houden.
  • Bovenaan de lijst van zorgen staan beveiligingsrisico’s, blijkt uit een onderzoek van Nickel Digital Asset Management.
  • Andere belangrijke zorgen zijn de beweeglijkheid van cryptomunten en onzekerheid over de regelgeving.
  • Lees ook: Dit zijn de 6 meest populaire cryptomunten waarmee je vastgoed in de metaverse kan kopen

Terwijl de populariteit van cryptomunten als belegging toeneemt, blijven institutionele beleggers en vermogensbeheerders hun bedenkingen houden.

Bovenaan de lijst van zorgen staan beveiligingsrisico’s, nog voor onzekerheid over regelgeving en de grote beweeglijkheid van cryptovaluta, aldus een rapport van Nickel Digital Asset Management waarover Bloomberg onlangs berichtte.

De lijst kwam tot stand door middel van interviews met 50 fondsbeheerders en 50 institutionele beleggers uit de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Arabische Emiraten, met een gezamenlijk beheerd vermogen van zo’n 108 miljard dollar (bijna 100 miljard euro). Hieronder de vier grootste zorgen:

  • 79% noemt beveiligingsrisico’s als voornaamste zorg  
  • 67% maakt zich zorgen over de grote prijsvolatiliteit
  • 56% noemt de marktkapitalisatie als zorg
  • 49% noemt onzekerheid over de regelgeving

"Ons onderzoek laat zien dat institutionele beleggers goed zien dat beheer en beveiliging een onderscheidende factor is bij deze unieke vermogensklasse", zegt Henry Howell, manager bij Nickel Digital.

Maar 11 procent van de institutionele beleggers noemt het energieverbruik van cryptovaluta een punt van zorg. Veel crypto's verbruiken enorme hoeveelheden energie die nodig om transacties op de netwerken van cryptomunten te faciliteren

Uit het onderzoek van Nickel Digital, de grootste hedgefondsmanager van cryptovaluta in Europa, blijkt ook dat ruim driekwart van de respondenten verwacht dat de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC meer bevoegdheden zal krijgen van het Amerikaanse Congres om beter toezicht te houden op cryptobeleggingen.

"Als de SEC deze extra bevoegdheden krijgt, denkt 73 procent van de respondenten dat dit een positief gevolg heeft op voor de koersen van cryptomunten en ander digitale vermogenstitels; 32 procent denkt zelfs aan aan een zeer positief effect", aldus het onderzoek.

LEES OOK: Dit zijn kansrijke cryptomunten voor 2022, volgens experts: Ethereum-killers en metaverse-tokens