Premium content ophalen

Na het snel achter elkaar omvallen van de crypto- en startupvriendelijke banken Silvergate, Signature en Silicon Valley Bank in de Verenigde Staten zien crypto-ondernemers zich geconfronteerd met een enorm gat. Sommige van hen proberen hun geld naar buiten de Verenigde Staten te verplaatsen, nu het aantal betrouwbare Amerikaanse banken en fintech-diensten waar ze terecht kunnen wel erg beperkt begint te worden.

Vooral Silvergate en Signature speelden een cruciale rol in het financiële systeem voor cryptostartups, zeggen meerdere oprichters van cryptobedrijven tegen Insider. Startups wenden zich nu tot andere Amerikaanse banken als Cross River Bank en Customers Bank. Maar hoewel die cryptodiensten aanbieden, doen ze niet aan het realtime verwerken van cryptotransacties, zoals de twee omgevallen banken wel deden. 

“Het zal nu trager gaan en er zal meer frictie ontstaan”, zegt medeoprichter Jonah Erlich van Den, dat boekhoudtoepassingen ontwikkelt voor decentrale autonome organisaties (DAO’s), entiteiten zonder duidelijke rechtsstatus.

Premium content ophalen