Handelsplatform Coinbase voor digimunten wil over twee weken een beursgang maken in New York, aldus bronnen tegen persbureau Bloomberg.

De marktwaarde van Coinbase wordt ingeschat op circa 90 miljard dollar.

De onderneming wil geen nieuwe aandelen uitgeven maar bestaande aandeelhouders hun stukken laten aanbieden.

Coinbase Global, het grootste Amerikaanse handelsplatform voor digitale munten zoals bitcoins, wil over ongeveer twee weken een beursgang maken in New York. Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg.

Er zou een prijskaartje aan Coinbase van circa 90 miljard dollar kunnen worden gehangen.

Coinbase had al een aanvraag bij beurswaakhond Securities and Exchange Commission (SEC) ingediend voor een notering aan de technologiegraadmeter Nasdaq en zou eigenlijk al in maart de sprong naar de aandelenmarkt hebben willen wagen.

De onderneming wil via een zogeheten directe plaatsing naar Wall Street. Daarbij worden geen nieuwe aandelen uitgegeven, maar verkopen bestaande aandeelhouders stukken. Exacte details zijn nog niet bekend.

Met de beursgang hoopt Coinbase te profiteren van het optimisme op de financiële markten over het economisch herstel van de coronacrisis en de sterke opmars van cryptomunten zoals bitcoins.

Vorige maand steeg de koers van de bitcoin voor het eerst tot boven de 60.000 dollar. Nu staat ’s werelds bekendste digitale munt net onder die grens. Via Coinbase kunnen mensen beleggen in digitale valuta.

LEES OOK: Bitcoin en ethereum veren op na aankondiging van Visa – marktanalist ziet bitcoin binnen paar maanden op $75.000