• Europa verlangt al jaren naar een eigen alternatief voor de clouddiensten van Amerikaanse techreuzen als Google, Microsoft en Amazon.
  • Twee Nederlandse bedrijven zijn de strijd met big tech aangegaan, schrijft techplatform AG Connect.
  • “Bedrijven als Microsoft zijn niet illegaal bezig, maar wij vinden dat het beter kan”, zegt oprichter Kay Eeftink van The Good Cloud tegen het techplatform.
  • Lees ook: Microsoft waarschuwt werknemers om geen gevoelige data met ChatGPT te delen

Cloud computing, waarbij data op externe servers wordt opgeslagen, wordt steeds belangrijker. Daarom neemt de vraag naar een Europees alternatief voor de diensten van Amerikaanse techreuzen als Google, Microsoft en Amazon almaar toe.

De Nederlandse bedrijven The Good Cloud en Leaf Cloud zijn de strijd met big tech aangegaan, schrijft techplatform AG Connect. “Wat het is: bedrijven als Microsoft zijn niet illegaal bezig, maar wij vinden dat het beter kan”, vertelt oprichter Kay Eeftink van The Good Cloud aan het techplatform.

Volgens hem is het mogelijk om een organisatie volledig in de cloud te laten draaien zonder ook maar enige Amerikaanse spelers. Wie de techreuzen wil ontwijken, moet wel een paar voorbereidende stappen nemen.

LEES HIER het hele artikel op AG Connect: Deze Nederlandse cloudbedrijven gaan de strijd aan met de heersende techreuzen