China heeft tijdens een militaire oefening samen met Cambodja meerdere robothonden ingezet, meldt de Chinese staatstelevisie. De robothonden zijn door het Chinese leger uitgerust met vuurwapens en aangepast, zodat ze doelwitten kunnen vinden en het wapen kunnen afvuren.

China toonde meerdere varianten van de robotbeesten, waaronder een kleine, lichte versie die ingezet kan worden voor verkenningsdoeleinden.

Deze is niet uitgerust met een wapen. Een grotere variant heeft wel een wapen en kan ingezet worden bij eenheden die, zoals getoond, gebouwen en ruimtes moeten binnentreden.

Het opmerkelijke is dat de honden nooit bedoeld zijn geweest voor militaire doeleinden. Ze zijn afkomstig van roboticabedrijf Unitree Robotics, dat voor een groot gedeelte gefinancierd wordt door durfkapitaal. De makers hebben de honden specifiek ontwikkeld voor de consumentenmarkt. Het is onduidelijk hoe het Chinese leger de hand heeft weten te leggen op de robots.

De honden zijn niet volledig autonoom en worden bestuurd door een soldaat op afstand. Naast de dierlijke robots toont bovenstaande video dat het Chinese leger ook drones test, die voorzien zijn van vuurwapens.

Volgens anonieme bronnen zouden de tests aantonen dat de tech op een dusdanig niveau is aangekomen dat het al ingezet kan worden tijdens echte missies.

Een Chinese drone uitgerust met een vuurwapen.
Een Chinese drone uitgerust met een vuurwapen.
Screenshot YouTube/CCTV+

LEES OOK: China simuleert een massale raketaanval op Taiwan: deze video dient als propagandaboodschap