Buitenlandse reizigers die aankomen in een Noord-Chinese stad worden geconfronteerd met een quarantaine van 56 dagen als onderdeel van de strategie van China om nul coronabesmettingen te hebben, meldt The New York Times.

Shenyang, gelegen in de noordoostelijke provincie Liaoning in China, eist van buitenlandse reizigers dat ze hun eerste 28 dagen in het land in een hotel doorbrengen, blijkt uit het restrictiebeleid van de stad.

De beperkingen, die halverwege oktober zijn opgelegd, stellen dat reizigers in hun hotelkamer moeten blijven en dat ze de deur niet mogen openen, behalve om bestelde maaltijden aan te nemen.

Ze worden ook zeven keer getest op Covid-19 gedurende de periode van 28 dagen in het hotel, aldus het beleid.

Na vier weken in het hotel te hebben doorgebracht, moeten reizigers nog 28 dagen in hun huis blijven. Daarbij mogen ze niet naar buiten, tenzij het nodig is.

Als ze toch de deur uitgaan, moeten ze het openbaar vervoer vermijden en persoonlijke bescherming meenemen. Tijdens de thuisquarantaine worden reizigers eens in de twee weken getest.

Strikte handhaving coronaregels

De opgelegde beperkingen van Shenyang zijn ingesteld, omdat China strikte coronaregels handhaaft door vast te houden aan haar nul-Covid-strategie.

De laatste keer dat Shenyang een Covid-besmetting meldde was in juli, meldt The New York Times, verwijzend naar staatspersbureau Xinhua.

Eind oktober, toen het aantal gevallen met 70 procent steeg, waarschuwde een gezondheidsfunctionaris dat de nieuwste Covid-19-uitbraak in China "zich snel ontwikkelt", aldus Reuters.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meldde China donderdag 61 nieuwe coronagevallen en één dode door het virus in de laatste 24 uur.

Twee jaar nadat het coronavirus opdook in Wuhan heeft China massaal getest en zelfs hele steden gesloten na de ontdekking van een paar coronagevallen.

Zo is Disneyland Shanghai stilgelegd tijdens Halloween nadat één coronabesmetting was vastgesteld. 34.000 mensen moesten worden getest voordat ze mochten vertrekken, aldus CNN.

LEES OOK: China installeert beveiligingscamera’s bij de voordeur van mensen om quarantaine te handhaven – en soms zelfs in huis