• De Chinese fotobewerkingsapp Meitu heeft voor 40 miljoen dollar aan bitcoin en ethereum gekocht.
  • Meitu gaat mogelijk tot 100 miljoen dollar investeren in cryptomunten, nu het bestuur van het bedrijf een plan daarvoor heeft goedgekeurd.
  • Meitu is voor zover bekend het eerste grote bedrijf dat ethereum koopt.

De Chinese app-ontwikkelaar Meitu heeft voor 40 miljoen dollar in cryptomunten geinvesteerd, bleek zondag uit documenten die zijn ingediend bij de beurs van Hongkong.

De fotobewerkingsapp is razend populair in China en zegt 15.000 ether-munten te hebben gekocht en 379 bitcoins, voor respectievelijk zo’n 22,1 miljoen dollar en 17,9 miljoen dollar.

Meitu is voor zover bekend het eerste grote bedrijf dat in ethereum investeert. Via een plan dat is goedgekeurd door het bestuur van het bedrijf kan er tot 100 miljoen aan cash-reserves worden gebruikt om cryptomunten te kopen.

Volgens het bedrijf zijn de koersen van cryptomunten “nog altijd uiterst beweeglijk”, maar zijn de 40 miljoen dollar bedoeld als diversificatie om niet alleen afhankelijk te zijn van cash en de aandeelhouderswaarde op lange termijn te verstevigen.

Meitu stelt dat investeren in ether “een logische voorbereiding” is op het instappen in blockchain, aangezien ethereum het grootste aantal gedecentraliseerde applicaties ter wereld heeft via zijn netwerk

“Blockchain-technologie heeft het potentieel om de huidige financiële- en techsector volledig op zijn kop te zetten”, stelt het bedrijf in een verklaring “Vergelijkbaar met de manier waarop mobiel internet het vaste internet op de PC en vele offline sectoren overhoop heeft gehaald. Daarom wil Meitu de technologie gaan toepassen in toekomstige projecten.

Het Chinese bedrijf zegt bitcoin te hebben gekocht na de constatering dat een toenemend aantal beursgenoteerde bedrijven de cryptomunt omarmt. Door investeringen van grote spelers op Wall Street steeg de prijs van bitcoin eind februari naar een recordhoogte van 58.354 dollar

Lees ook op Business Insider

De aandelen Meitu waren maandag aan het slot van de Aziatische beursdag 6,6 procent minder waard, terwijl ze eerder op de dag juist meer dan 14 procent waren gestegen.

Lees meer over cryptomunten: