Premium content ophalen
  • ChatGPT, een chatbot die met behulp van grote taaldatabases plausibel klinkende antwoorden geeft, is omgeven door een enorme hype in de media.
  • Maar de bot die op toepassingen van artificial intelligence draait, gebruikt onderliggend revolutionaire trainingssoftware.
  • Het efficiënt trainen van software die gebruik maakt van grote taaldatabases is, één van de grote uitdagingen voor toepassingen van kunstmatige intelligentie.
  • Lees ook: Als ChatGPT zo slim is, waarom is de chatbot van de bank dan zo dom?

De online vraagbaak ChatGPT, een bot die werkt op basis van kunstmatige intelligentie-software, heeft een enorme hype veroorzaakt op internet. De antwoorden die ChatGPT genereert zijn gedetailleerd en ogen vaak levensecht.

Startup OpenAI kreeg veel aandacht, toen het bedrijf ChatGPT voor het brede publiek openstelde. Maar de bot draait onderliggend op applicaties van een ander bedrijf die cruciaal zijn voor de revolutionaire ontwikkelingen rond artificial intelligence.

Startup Anyscale heeft met de applicatie Ray de basis gelegd om ChatGPT op een efficiënte manier te trainen om plausibele antwoorden te genereren met behulp van grote taaldatabases.

Premium content ophalen