Vorige week liet hij nog het Bynder-logo tatoeëren op zijn onderarm, nu neemt Chris Hall (40) afscheid als CEO van de startup die hij in 2013 oprichtte. Hij draagt het stokje over aan softwareveteraan Bert van der Zwan (57).

Bynder werd in 2013 opgericht door Hall. Het bedrijf is een van de grootste ter wereld op het gebied van digital asset management (DAM). Met de software van Bynder kunnen klanten op één centrale plek in de cloud logo’s, foto’s en video’s opslaan.

De startup heeft inmiddels 325 werknemers en wereldwijd meer dan 1.600 klanten, waaronder KLM, Coolblue, AkzoNobel, Spotify en LeasePlan.

“Wat begon als zolderkamer-startup met grootse dromen is in zes jaar uitgegroeid tot een realiteit met kantoren in zes verschillende landen”, aldus Hall in een persbericht. “De cijfers laten één aspect van die periode zien, het daadwerkelijk meemaken is een magische ervaring geweest. Intens, geweldig en erg persoonlijk.”

Bynder werd in 2016 uitgeroepen tot ‘snelst groeiende softwarebedrijf’ van Nederland. In datzelfde jaar kreeg het bedrijf een investering van 20 miljoen dollar van Insight Venture Partners om verder te groeien. In 2018 nam Bynder zijn grootste concurrent uit de Verenigde Staten over voor bijna 40 miljoen euro.

Bynder breidde onlangs zijn platform uit met twee nieuwe modules. Volgens Hall markeert dit een nieuw begin. “Deze volgende, spannende groeifase vraagt om iemand met het trackrecord van Bert aan de knoppen.”

Van der Zwan is afkomstig van het financiële softwarebedrijf Onguard en heeft meer dan 25 jaar ervaring in de IT-sector. Hij stond onder andere aan het roer bij WebEx, Twinfield en Unit4.

Lees ook op Business Insider

Hall blijft als commissaris nauw betrokken bij Bynder. “Daar zit ik in een betere positie om de strategie te waarborgen en te zorgen dat we ook in deze fase onze visie, ambitie en cultuur behouden.”

Die cultuur bestaat onder meer uit de Remote Week die Bynder elke zomer houdt. Daarbij blijven alle kantoren dicht en moeten werknemers een week lang elders werken. Business Insider sprak daarover in augustus met HR-directeur Marianne Spaans van Bynder.

Lees meer: