Neobank Bunq breidt z’n dienstverlening verder uit. Bunq gaat zijn gebruikers de mogelijkheid aanbieden om te beleggen in duurzame bedrijven. Het Nederlandse fintechbedrijf lanceert daarvoor in de laatste update van de app de toepassing ‘Easy Investments’.

Klanten die willen beleggen kunnen kiezen uit drie beleggingsportefeuilles met verschillende risiconiveaus: relatief laag, gemiddeld en relatief hoog. Hierbij gaat zoals gebruikelijk een lager risico gepaard met een lager verwacht rendement en omgekeerd.

De beleggingsportefeuilles richting zich allemaal op milieuvriendelijke bedrijven en bedrijven die werken aan duurzame ontwikkeling. “Gebruikers kunnen nu moeiteloos hun vermogen laten groeien terwijl ze bijdragen aan een groenere wereld”, zegt CEO en oprichter Ali Niknam in een persverklaring over de nieuwe dienst.

Nu de spaartegoeden van consumenten onder druk staan door lage rentes en recordhoge inflatie, verwacht Bunq dat gebruikers met ‘Easy Investments’ op een makkelijke en toegankelijke manier een gezond rendement kunnen behalen.

Hypotheken

Eind vorig jaar kondigde Bung al aan ook hypotheken te gaan aanbieden met een eigen label. De neobank wil zich onderscheiden door binnen 24 uur nadat documenten zijn geleverd met een offerte te komen. “Ik weet nog dat ik het wachten op een offerte ontzettend stressvol was toen ik mijn huis kocht”, zei Niknam daarover tegen Business Insider.

Bunq gaat daarbij voor ‘simple and safe’ en zal alleen NHG-hypotheken verstrekken en uitsluitend aan starters. “We denken dat we met NHG-hypotheken geld veilig kunnen wegzetten, want we willen voorzichtig zijn met andermans geld en het risico klein houden”, zo lichtte Niknam toe.

Het in 2012 opgerichte Bunq werd onlangs gewaardeerd op 1,6 miljard euro, maar lijdt nog altijd verlies. De neobank doet geen mededelingen over het aantal klanten, maar het FD becijferde halverwege vorig jaar dat er minstens 150.000 rekeninghouders moeten zijn.

LEES OOK: Beleggen met belastingvoordeel? Deze groenfondsen hebben een speciale vrijstelling die net iets meer oplevert dan sparen