Een Amerikaanse rechter heeft donderdag bepaald dat de vader van popster Britney Spears niet als enige over haar financiële huishouding mag beslissen.

Vader Jamie moet nu samen met de financiële firma Bessemer Trust Co. Britney’s fortuin beheren.

Britney’s advocaat zegt er nog steeds naar te streven om compleet onder Jamie’s curatele uit te komen.

Een Amerikaanse rechter in Los Angeles heeft bezwaren van Jamie Spears afgewezen, waarbij de vader van popster Britney Spears zich had verzet tegen een gedeelde controle over de financiële huishouding van zijn dochter.

Jamie moet nu de financiële firma Bessemer Trust Co. naast zich dulden in het beheer. 

Uiteindelijk wil Britney’s advocaat dat Jamie geen enkele zeggenschap meer heeft over Britney’s financiën. 

Koud een week na de première van de documentaire “Framing Britney Spears” van de New York Times, waarin de aandacht opnieuw wordt gevestigd op Britney’s Spears, heeft een rechter een nieuwe uitspraak gedaan in haar zaak.   

Volgens Variety verwierp rechter Brenda Penny Jamie Spears’ bezwaar tegen het inschakelen van Bessemer Trust Co. als medebeheerder van zijn dochters vermogen.  

Britney’s vader had bezwaar aangetekend tegen het voorgestelde gedeelde beheer met Bessemer, een zogeheten ’third-party financiële instelling’. Hij vond dat dit zijn bevoegdheden over zijn dochters bezit “onterecht verkleinde”, de rechter oordeelde echter anders. 

Britney Spears

 

Britney Spears bij de Video Music Awards in 2016.
Evan Agostini/Invision/AP

 

De documentaire “Framing Britney Spears” gaat over hoe Britney onder haar vaders financiële curatele probeert uit te komen. Die werd voor het eerst in 2008 opgelegd en wees de zeggenschap over Britney’s financiën en bezittingen toe aan Jamie en een advocaat. 

Volgens Hillary Hoffower van Insider werd Jamie’s curatele vier maal verlengd en verzocht Britney tot tweemaal toe haar vader die zeggenschap te ontnemen. Beide keren werd haar verzoek afgewezen. 

Britney’s advocaat Samuel Ingham verklaarde donderdag, nadat de rechter Jamie’s bezwaar had verworpen, tegenover de rechtbank dat “het geen geheim is dat mijn cliënt ook niet wil dat haar vader co-beheerder blijft”. 

“Maar we begrijpen dat ontzetten een andere kwestie is”, zei Ingham. 

Aanhangers van de #FreeBritney-beweging zien dit als een overwinning, omdat Jamie niet meer als enige de controle heeft over Britney’s bezittingen en investeringen. Veel supporters hopen dat Britney’s vader uiteindelijk helemaal uit beeld verdwijnt als beheerder, want dat is wat de popster zelf wil.  

LEES OOK: Hoe een Britse vastgoedmiljonair de strijd met de Franse bureaucratie verloor en zijn illegale kasteeltje van ruim €53 miljoen definitief moet afbreken