De onzekerheid rondom de Brexit heeft voor een slecht jaar gezorgd voor beursgangen in Londen. In de loop van het jaar gingen slechts 34 bedrijven naar de beurs, zo blijkt uit data van beursuitbater London Stock Exchange. Dat is het laagste aantal sinds 2009.

Wereldwijd was de interesse voor beursgangen het afgelopen jaar niet heel sterk. Dat kwam onder meer door het handelsconflict tussen de economische grootmachten China en de Verenigde Staten. Ook zorgen over de mondiale economie speelden wat dat betreft de financiële markten parten.

Het aantal zogeheten initial public offerings (ipo’s) nam met 19 procent af. Maar dat was minder heftig dan in Groot-Brittannië, waar sprake was van een daling met 62 procent van het aantal beursintroducties.

Daarbij beleefde de AIM-markt, de zogeheten junior markt van de London Stock Exchange, zijn slechtste jaar wat betreft beursnoteringen sinds de oprichting in 1995. De AIM-markt, waar honderden kleinere bedrijven zijn genoteerd kent een wat flexibeler regelgevingssysteem.

In totaal werd er in de Britse hoofdstad 3,7 miljard pond aan vermogen opgehaald met nieuwe noteringen, tegen iets meer dan 6 miljard pond in 2018.

Lees meer:

Lees ook op Business Insider