Bram Schot, die in juni op interim-basis aan het roer kwam te staan bij Audi, aast op een permanente aanstelling in die rol bij het Duitse automerk.

De Nederlander zei in een interview met Manager Magazin dat hij beschikbaar is voor de functie voor een langere periode.

“Ik concentreer me op het nu en probeer iedere dag een betere CEO te zijn dan de dag ervoor, zoals iedere topman doet. Ik ben beschikbaar als Audi-topman op de lange termijn en zou die rol graag blijven vervullen”, aldus Schot.

Schot nam de taken over van de gearresteerde Rupert Stadler, die wordt verdacht van betrokkenheid bij het gesjoemel met de uitstoot van diesels.

Concurrentie van Markus Düsmann

BMW-bestuurder Markus Düsmann, die op termijn de overstap maakt naar Audi-moeder Volkswagen, wordt veelal genoemd als de beoogde nieuwe topman van Audi. Düsmann is echter nog tot september volgend jaar aan BMW verbonden.

In zijn contract met BMW staat tevens dat hij na zijn vertrek een jaar lang niet voor een concurrent als Volkswagen mag werken.

BMW en Volkswagen zouden momenteel over een eerder vertrek en de voorwaarden daarvan aan het onderhandelen zijn. Volgens Manager Magazin is BMW niet van plan enige concessie te doen.

Lees ook op Business Insider

Vorige week werd nog bekend dat Stadler definitief weg is als topman van Audi. Hij zit al sinds juni in de gevangenis.

Bram Schot is een ‘sociaal begaafde kosmopoliet’

De nu 57-jarige Schot behaalde een Master Business Administration aan The University of Bradford en begon zijn professionele loopbaan in 1986 bij ABN AMRO. In 1987 stapte hij over naar Daimler waar hij diverse functies bij onder meer Mercedes-Benz bekleedde. Zo was hij van 2006 tot 2011 de CEO van DaimlerChrysler/Mercedes-Benz in Italië.

Hij volgde na te zijn begonnen met werken ook nog aanvullende academische opleidingen aan Harvard Business School en Insead Fontainebleau Business School.

In 2011 verhuisde Schot naar Volkswagen, het moederbedrijf van Audi. Sinds vorig najaar zit hij in het bestuur van het luxemerk, waar hij zich bezig hield met verkoop en marketing. In juni kwam hij aan het roer te staan van het hele concern.

Bram Schot treedt zelden op in de media en volgens het FD heeft zijn LinkedIn-pagina nul connecties en daar valt dus ook niet veel uit op te maken.

Wel wordt hij in artikel van NRC uit 2003 door een consultant geroemd voor zijn “geweldig gevoel voor detail, strategisch vermogen en zijn commerciële instelling.” Hij wordt in dat stuk ook een “sociaal begaafde kosmopoliet” genoemd.