Dealtjes sluiten op de golfbaan. Op zich is dat voor ondernemers niets bijzonders. Maar voor politici kan het dezer dagen ook lonen om een beetje te kunnen golfen, voor het geval je zaken wil doen met Donald Trump.

Volgens het BBC-programma Today heeft Boris Johnson, vlak voordat hij in juli werd benoemd als nieuwe Britse premier, tijd ingeruimd om te oefenen met golf “op een baan in de buurt van zijn huis in Oxfordshire”.

Een bron die de BBC sprak, stelt dat er geen direct verband is tussen de oefensessies van Johnson en Trump. Maar het zou Johnson wel goed uitkomen dat hij een beetje indruk kan maken op Trump, als het VK na de Brexit een handelsdeal met de Verenigde Staten wil sluiten. Trump is immers een fervente liefhebber van golf.

Toen Trump in 2016 de Amerikaanse presidentsverkiezingen won, kreeg hij een gouden golfclub van de Japanse premier Shinzo Abe.

Donald Trump golf

Foto: Donald Trump speelt golf in Schotland. bron:Ian MacNicol/Getty Images

Voorafgaand aan een ontmoeting met Abe in 2017 vertelde Trump dat hij ging golven met de Japanse premier. “Het geweldige aan golf is dat je iemand op de golfbaan al gauw beter leert kennen dan tijdens een lunch.”

Lees ook: Trump speelt vals met golf, zegt een professionele speelster die regelmatig met hem een balletje slaat

Lees ook op Business Insider

De Amerikaanse radiocommentator Ron Elving geeft tegenover de BBC aan dat het niet verkeerd zou zijn als Johnson samen met Trump ging golven: “Als je zaken wilt doen met Donald Trump, is dat zeker geen slecht idee.”

boris

Foto: Boris Johnson speelt tennis. bron: Clive Brunskill/Getty Images, @MayorBoris, Twitter

De website Politico sprak in april voor een uitgebreide reportage met huidige en voormalige golfpartners van Trump. Uit de gesprekken bleek dat Trump zijn tijd op de golfbaan mede gebruikt voor belangrijke telefoontjes en beleidsbesprekingen.

Afgelopen maandag gaf de Amerikaanse president in een telefoongesprek met Johnson aan dat hij de Britse premier spoedig hoopt te ontmoeten, aldus persbureau Reuters. Tijdens de G7-top in Frankrijk van 24 augustus komen Trump en Johnson elkaar sowieso tegen.

Trumps adviseur voor nationale veiligheid John Bolton zei afgelopen maandag dat de twee leiders klaar zijn voor een geweldige samenwerking. Volgens Bolton staat het VK ook bovenaan de lijst bij het sluiten van een nieuwe handelsdeal met de VS, zodra de Britten uit de EU zijn gestapt.

Johnson heeft in 2014 een demonstratie gegeven van zijn golfkwaliteiten tijdens een ontmoeting met topspeler Rory McIlroy. Volgens verslaggever Ross Hawkins van het BBC-programma Today zeggen mensen die Johnson hebben zien spelen, dat hij “niet de meest ontspannen golfer” is en een enigszins “boerse stijl” heeft.

Lees meer over Boris Johnson: