Het Amerikaanse bedrijf Boreas Camper heeft een mini-caravan ontworpen met tweepersoonsbed, kitchenette en accu voor vier dagen stroom.

Het basismodel van de Boreas AT kost 18.900 dollar. De mini-caravan is uit te breiden met onder meer zonnepanelen, een kachel, wasbak en kooktoestel.

De Boreas AT is verkrijgbaar via dealers in de Verenigde Staten.

Wil je kamperen in de wildernis, maar vind je een caravan daarvoor onpraktisch? Dat heeft Boreas Camper de perfecte oplossing. 

Het Amerikaanse bedrijf bouwt robuuste mini-caravans om offroad de natuur te verkennen. Het basismodel is de Boreas AT. Daar hangt een prijskaartje aan van 18.900 dollar. 

Daarvoor krijg je een aanhanger die van veel gemakken is voorzien, zoals een tweepersoonsbed, kitchenette en accu voor drie tot vier dagen stroom. Het chassis is gemaakt van staal, de cabine van aluminium en de panelen van glasvezel.

Boreas is gevestigd in de staat Colorado en opgericht in 2015. Aanvankelijk maakte het bedrijf caravans met veel houten onderdelen. Om de levensduur van de aanhanger te verlengen stapte Boreas over op staal, aluminium en glasvezel. Alle mini-caravans van het bedrijf zijn nu volgens die filosofie gebouwd.

De Boreas AT is het instapmodel en is makkelijk uit te breiden met bijvoorbeeld zonnepanelen, een elektrische kachel, wasbak of kooktoestel.

De mini-caravan is alleen bij dealers in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Toch geeft de Boreas AT een aardig inkijkje in hoe je kunt overleven in de natuur. Kijk mee naar dit kleine kampeerwonder:


De aanhanger is voorzien van 16-inch velgen met banden die geschikt zijn voor elke ondergrond.

Bron: Boreas Campers

Aan de buitenkant heeft de mini-caravan twee dimbare ledlampen en een aluminium bagagerek.

Bron: Boreas Campers

De Boreas AT is ruim 4,6 meter lang en 2,1 meter breed.

Bron: Boreas Campers

Het leeggewicht van de aanhanger is 840 kilogram. Daar kan 725 kilo aan lading bij.

Bron: Boreas Campers

De cabine is 152 cm breed, 274 cm lang en 122 cm hoog. De luifel is 191 cm hoog.

Bron: Boreas Campers

Het interieur doet denken aan een capsulehotel, met een matras van 11 cm dik, opbergkastjes en -netten. Ook zijn er 12V-stopcontacten en USB-aansluitingen.

Bron: Boreas Campers

Het slaapgedeelte is 145 cm breed, 203 cm lang en 112 cm hoog. De cabine heeft aan beide kanten deuren met ramen. Er is ook dimbare ledverlichting die loopt langs de lengte van de plafond aan beide zijden.

Bron: Boreas Campers

De cabine is geïsoleerd en heeft een ventilator aan het plafond voor verkoeling.

Bron: Boreas Campers

Het keukengedeelte is bereikbaar via een klep aan de achterkant en heeft een aanrechtblad van roestvrij staal. Er zijn opbergkastjes en een aansluiting voor een 12V-koelkast. Die kun je los aanschaffen.

Bron: Boreas Campers

De kitchenette heeft ook 110V-stopcontacten, naast USB-aansluitingen en stopcontacten van 12 Volt.

Bron: Boreas Campers

Ook de buitenkant is voorzien van ledverlichting, zodat je ’s avonds lekker buiten kunt zitten.

Bron: Boreas Campers

Een 12V-accu van 125 ampère-uur levert alle benodigde stroom. Dat is voldoende voor drie tot vier dagen. Alle bedrading voor een zonnepaneel is tevens aangelegd, maar die moet je los aanschaffen.

Bron: Boreas Campers

Uiteraard kun je de aanhanger ook aansluiten op het elektriciteitsnet.

Bron: Boreas Campers

Lees ook: