Als je er ooit van hebt gedroomd om in een boomhut te slapen, dan is dit je ultieme kans.

Het in Milaan gevestigde architectenbureau Peter Pichler Architecture heeft een luxe boomhut-concept uitgewerkt. Het ontwerp is onderdeel van een 7-sterrenhotel en bestaat uit een serie houten ‘boomhutten’ die boven de bomen uitsteken in een afgelegen bos nabij het chique Oostenrijkse wintersportstadje Kitzbühel.

Hieronder alvast een voorproefje van het ontwerp:


Kitzbühel is een chic skigebied. Het middeleeuws stadje ligt tussen Salzburg en Innsbruck in de Oostenrijkse alpen.

Foto: Google Maps

Het gebied staat bekend om de jaarlijkse Hahnenkamm-afdaling. Deze skiwedstrijd wordt eind januari gehouden en staat bekend als een van de moeilijkste wedstrijden ter wereld.

Bron: Austrian National Tourist Office; CNN Travel; Kitzbühel Tourism


Peter Pichler Architecture heeft een ontwerp gepresenteerd voor luxueuze 'boomsuites' die boven de toppen van omringende bomen uitstijgen. Dit is onderdeel van een 7-sterren hotel in Kitzbühel

Foto: Courtesy Peter Pichler Architecture

Bron: Peter Pichler Architecture


Elke hut is toegankelijk met een glazen lift, die is verborgen achter de houten constructie die de hutten in de lucht houdt.

Foto: Courtesy Peter Pichler Architecture

De suites hebben een vloeroppervlak van tussen de 60 en 80 vierkante meter, inclusief badkamer. De meest luxe suites hebben ook een woonkamer en sauna. De suites hebben een gemeenschappelijke lobby, restaurant en spa. Omdat het project nog in de ontwikkelfase zit, zijn er nog geen verhuurprijzen bekend.

Bron: Peter Pichler Architecture


Overdag creëert de open constructie een speels effect van licht en schaduw. 's Nachts lichten de hutten op in het bos.

Foto: Courtesy Peter Pichler Architecture

Het gebruik van hout uit de omgeving creëert een "warm gevoel", stelt het architectenbureau in een persbericht.

Bron: Peter Pichler Architecture


Het ontwerp is bedoeld om gasten tot rust te laten komen en één met de natuur te laten worden.

Foto: Courtesy Peter Pichler Architecture

"De connectie tussen mens en natuur is de kern van dit project", zegt Peter Pinchler Architecture. Het bureau voegt eraan toe dat de suites "de zintuigen activeren en versterken door het gebruik van eenvoudige materialen uit de omgeving."

Volgens het Global Wellness Institute biedt een toenemend aantal hotels en hospitalit bedrijven ervaringen aan waarin je je kan onderdompelen in de natuur. In het Global Wellness Report 2019 staat dat 'natuur' een vakantietrend is omdat steeds meer mensen in steden wonen. "Omdat beleving van de natuur een nieuw luxegoed is, proberen hotels en spa's deze beleving tot hun unique selling point te maken," aldus het rapport.

Neem bijvoorbeeld het Manshausen Island Resort in Noorwegen, dat kortgeleden door Sleeper Magazine werd opgenomen in een overzicht van beste hotels ter wereld. De zeven cabines met uitzicht op zee hebben "een unieke locatie en connectie met de natuur."

LEES OOK: Op deze 29 bijzondere foto’s licht een fotograaf speciale bestemmingen uit met behulp van Google Earth – kijk zelf