• De BoerBurgerBeweging (BBB) zou bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 goed kunnen scoren, volgens een recente peiling van onderzoeksbureau Ipsos.
  • Maar zelfs bij een flinke overwinning, zal een revolutie uitblijven. De partij wil het stikstofbeleid omgooien, maar zich ook aan de wet houden.
  •  “We hebben ermee te dealen”, zegt lijsttrekker Rik Loeters van de BBB over de stikstofwetgeving tegen Binnenlands Bestuur.
  • Lees ook: Provinciale Staten en waterschappen: zo werken de verkiezingen

De BoerBurgerBeweging (BBB) kan bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 rekenen op veel steun in de noordelijke en oostelijke provincies van Nederland, volgens een recente peiling van onderzoeksbureau Ipsos. Maar een revolutie zal uitblijven, zelfs als de partij een flinke overwinning boekt.

Ja, de BBB vindt het onteigenen van boerenbedrijven geen optie. En ook zou er volgens de partij gekeken moeten worden naar de geobserveerde natuurkwaliteit van natuurgebieden, in plaats van stikstofemissies. Maar in het nastreven van deze doelen, zal de partij zich gewoon aan de wet houden. “We hebben ermee te dealen”, zegt lijsttrekker Rik Loeters van de BBB tegen Binnenlands Bestuur.

Loeters schaart zich naar eigen zeggen dan ook achter de Gelderse lijn van CDA-lijsttrekker Peter Drenth, die inzet op de vrijwillige uitkoop van boeren en het stimuleren van technologische landbouwinnovaties.

LEES HIER het hele artikel op Binnenlands Bestuur: Met BBB in de provincie zal de revolutie niet uitbreken