• Het aandeel van vliegtuigfabrikant Boeing verloor maandag 3,6 procent op de beurs na het neerstorten van een 737-toestel in China.
  • Er waren 132 passagiers en 9 bemanningsleden aan boord en de kans op overlevenden is miniem.
  • Het gaat om een Boeing 737-800 en niet om een Boeing 737 MAX, het model dat in maart 2019 wereldwijd aan de grond werd gehouden na twee dodelijke ongelukken.
  • Lees ook: Boeing-directie schikt voor $225 miljoen in een rechtszaak over crashes met de 737 MAX

Vliegtuigfabrikant Boeing stond maandag onder druk op de beurzen in New York. Beleggers reageerden geschrokken op het neerstorten van een Boeing 737 in China.

Boeing zakte bij opening van Wall Street 4,5 procent om daarna gedurende de handelsdag weer ietsjes op te krabbelen. Bij sluiting noteerde het aandeel een min van 3,6 procent.

De Boeing 737-800 van China Eastern Airlines is stortte maandag neer in het zuiden van China. Volgens de luchtvaartautoriteiten zaten er 123 passagiers en negen bemanningsleden aan boord. Reddingswerkers zijn naar de rampplek gestuurd, maar nog geen tekenen van leven aangetroffen tussen de brokstukken.

Het verongelukte toestel was geen 737 MAX. Dat toestel werd in maart 2019 wereldwijd aan de grond gehouden na twee dodelijke ongelukken in korte tijd met dat type.

De Boeing 737-800 was maandag van Kunming onderweg naar Guangzhou toen het toestel neerstortte in de bergen bij Wuzhou. Op FlightRadar24 is te zien dat het vliegtuig, dat in juni 2015 in gebruik werd genomen, daar een duikvlucht maakte. Waarom het vliegtuig is gecrasht, is niet bekend. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan, meldt China Eastern.

De luchtvaartmaatschappij heeft in een verklaring zijn condoleances overgebracht. Het bedrijf heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor de familie van de inzittenden.

LEES OOK: Dit zijn de 20 veiligste luchtvaartmaatschappijen ter wereld – Air France-KLM zit bij de top