Een echtpaar in de Amerikaanse stad St. Louis werd afgelopen zondag gefilmd met vuurwapens, terwijl demonstranten van Black Lives Matter passeerden langs hun voortuin.

Op videobeelden is te zien dat de vrouw een pistool vasthield en de man een ogenschijnlijk semi-automatisch wapen.

Het blijkt te gaan om een advocaten-echtpaar, Mark en Patricia McCloskey, gespecialiseerd in letselschade.

Video-opnames tonen beelden van een echtpaar dat zondag vanuit hun tuin vuurwapens gericht hield op passerende demonstranten van Black Lives Matter in de Amerikaanse stad St. Louis.

Honderden demonstranten waren op weg naar het huis van burgemeester Lyda Krewson, toen ze de riante woning van het echtpaar passeerden. Het stel werd achteraf geïdentificeerd als Mark and Patricia McCloskey. Beide zijn letselschade-advocaten, aldus The Riverfront Times.

Omstanders maakten video-opnames van het stel, terwijl ze vuurwapens richtten naar de demonstranten en schreeuwden vanuit de voortuin. De man leek een semi-automatisch wapen te hebben, terwijl zijn vrouw een pistool vasthield.

President Donald Trump heeft de videobeelden geretweet zonder verder commentaar.

Mark and Patricia McCloskey

Foto: Demonstranten in St. Louis op weg naar de woning van de burgemeester. Bron: Lawrence Bryant/Reuters

Sommige demonstranten bleven staan bij de tuin van het echtpaar, terwijl anderen riepen dat iedereen moest doorlopen.

Volgens journalist Jonathan Myerson Katz heeft het stel mogelijk de wet overtreden. De wetgeving van de staat Missouri geeft aan dat sprake is van onrechtmatig gebruik van vuurwapens als een persoon bewust in het bijzijn van anderen potentieel dodelijke wapens op boze of bedreigende wijze gebruikt.

De website van het advocatenkantoor van het stel vermeldt dat ze al 30 jaar zijn getrouwd.

Het profiel van Patricia McCloskey vermeldt dat ze in een ethische commissie zit van het genootschap van advocaten in Missouri. 

 

Mark McCloskey vertegenwoordigt momenteel een zwarte man die gewelddadig werd behandeld door een politieagent in St. Louis in april 2019. De agent is daarvoor aangeklaagd. 

McCloskey vertelde afgelopen jaar tegenover Associated Press dat hij blij was dat de politie aan dezelfde standaarden moet voldoen als iedereen.

De demonstranten die zondag langs het huis van het echtpaar McCloskey kwamen, waren op weg naar de woning van burgemeester Krewson om haar aftreden te eisen. 

Krewson kreeg afgelopen week zware kritiek te verduren, omdat ze activisten die ervoor pleiten om de financiering van de politie te beperken publiekelijk met naam en adres heeft aangeduid.

Het advocatenkantoor van het echtpaar McCloskey en het departement van politie in St. Louis waren maandag niet bereikbaar voor commentaar.

LEES OOK: De grootvader van Donald Trump was een Duitse immigrant die in 1885 naar New York kwam: zo bouwde de familie Trump in 4 generaties een miljardenimperium