De prijs van de bitcoin is teruggevallen naar 9.290 dollar vanaf de recordhoogte van 11.377 dollar eerder op de dag.

Veel handelaren konden niks meer, omdat twee van de grootste handelsplatforms zijn gecrasht.

De digitale handelsplatforms Coinbase en Gemini gingen woensdag plat nadat bitcoin door de grens van 11.000 dollar heen brak.

Er zijn ook problemen met het professionele handelsplatform van Coinbase, GDAX, en Bitstamp, dat vanuit Slovenië opereert.

Gebruikers van de digitale handelsplatforms hebben last van hele trage websites en kunnen in sommige gevallen helemaal niet inloggen op hun accounts.

Coinbase error

Foto: Coinbase liet woensdag deze foutmelding zien. Bron: Business Insider/Screenshot

Coinbase dat al voor meer dan 50 miljard dollar heeft verhandeld sinds de oprichting in 2012 liet via Twitter weten dat er acht keer zoveel handelsverkeer is dan tijdens de vorige piek in juni.

Operationeel directeur Dave Farmer van Coinbase zei dat het bedrijf vroeg in de Amerikaanse morgen een handelsrecord zag en sommige gebruikers daardoor hinder konden ondervinden, maar dat het probleem “in de komende uren volledig zou moeten zijn opgelost.”

Veel gebruikers melden in de Amerikaanse middag (de Nederlandse avond) nog dat ze helemaal niet kunnen handelen.

Gemini, het platform dat door de Facebook-plaaggeesten Winklevoss is opgericht, liet veel gebruikers de melding “504 Gateway Time-out” zien. Dat betekent dat de servers niet antwoordden op dataverzoeken. Het bedrijf postte op zijn statuspagina dat “de systemen op dit moment minder goed presteren.”

Later was te zien dat het systeem van Gemini “in onderhoud is”.

Gemini exchange issues

Foto: Gemini toonde gebruikers woensdag deze foutmelding. Bron: Gemini