Donald Trump heeft ook een mening over de bitcoin en cryptomunten, weten we sinds afgelopen vrijdag. Dat Trump negatief is over digitale valuta, is volgens cryptofans minder belangrijk dan het feit dat de president commentaar levert op cryptomunten.

Op de site Coindesk.com poneert cryptospecialist Michael J. Casey dat we niet al te veel waarde moeten hechten aan negatieve oordeel van Trump over cryptomunten.

Dat Trump cryptomunten min of meer gebakken lucht noemt, is volgens Casey minder belangrijk dan dat de president cryptomunten onderdeel maakt van het publieke debat. De is volgens Casey positief voor de koers van de bitcoin, die vrijdag licht steeg.

Bitcoin even onder de 10.000 dollar

Opvallend genoeg worden de kritiek van Trump op cryptomunten en de plannen van Facebook om een eigen digimunt te lanceren maandag juist aangehaald om de daling van de bitcoin tot onder de 10.000 dollar te verklaren.

Lees ook op Business Insider

Technisch analist Omkar Godbole wijst er op Coindesk op dat de sceptische houding van Amerikaanse overheidsfunctionarissen tegenover de libra, zoals digimunt van Facebook moet gaan heten, negatief afstralen op de cryptomarkt.

Een serieuze opleving van de bitcoin is volgens Godbole sterk afhankelijk van hoorzittingen over de libra in het Amerikaanse Congres op dinsdag en woensdag.

De bitcoin was de laatste maanden bezig met een flinke opmars, al ging dat gepaard met de nodige horten en stoten. Eind juni naderde de koers de 14.000 dollar om vervolgens terug te zakken onder de 10.000 dollar maandagochtend. Aan het begin van de middag noteerde de bitcoin weer iets boven de 10.000 dollar.

LEES OOK: Topeconoom Nouriel Roubini alias Dr. Doom wantrouwt cryptomunten – en krijgt knetterende ruzie met de baas van een cryptobeurs