• De waarde van bitcoin daalde dinsdag met zo’n 4 procent.
  • Dit nadat Gary Gensler, kandidaat om voorzitter van de Amerikaanse toezichthouder SEC te worden, zei ervoor te willen zorgen dat de cryptomarkt wordt gevrijwaard van fraude en manipulatie.
  • Woensdag steeg de digitale munt weer tot boven de 50.000 dollar.

Bitcoin daalde dinsdag met 4 procent na opmerkingen van Gary Gensler, die kandidaat is om voorzitter te worden van de Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC).

Gensler zei tijdens een hoorzitting in de Senaat dat het een uitdaging zal worden voor de SEC om ervoor te zorgen dat de markt voor cryptomunten wordt gevrijwaard van fraude en manipulatie.

“Ik denk eerlijk gezegd dat dat de grotere uitdaging is, omdat sommige markten die meestal in het buitenland opereren vaak met fraude te kampen hebben gehad”, aldus de kandidaat-voorzitter.

Ook moet de SEC ervoor zorgen dat digitale goederen veilig opgeslagen kunnen worden, stelt Gensler.

Kleine dip voor de bitcoin

De bitcoin zakte dinsdag even in na de opmerkingen. Ook vorige week ging ’s werelds bekendste cryptomunt nog behoorlijk omlaag door zorgen of de waarde niet te sterk was opgelopen.

Bron: Markets Insider

Gensler is een adviseur van het MIT Media Lab Digital Currency Initiative en geeft les over blockchaintechnologie en digitale valuta’s. Hij wordt gezien als een voorvechter van digitale munten.

De bitcoin maakte het verlies woensdag weer goed. Al snel steeg de digitale munt met meer dan 5 procent.

Lees ook op Business Insider

Bron: Markets Insider

De bitcoin bereikte vorige maand nog een recordniveau van meer dan 58.000 dollar, maar zakte vervolgens weg tot circa 47.000 dollar.

Nu is de digitale munt weer meer dan 50.000 dollar waard.

LEES OOK: De bitcoin dondert even omlaag tot $50.000: de Amerikaanse minister van Financiën Yellen is zeer kritisch over de cryptomunt