Premium content ophalen

Ben Armstrong, beter bekend als de YouTube-ster BitBoy Crypto met 1,4 miljoen volgers, leidde voor hij met crypto’s in aanraking kwam een heel ander leven. 

Op zijn zeventiende begon Armstrong regelmatig drugs te gebruiken. “Het was een manier voor mij om geaccepteerd te worden en vrienden te maken. Van regelmatig ging het al snel naar iedere dag en voor ik het wist was ik al zeven jaar verslaafd”, zegt Armstrong tegen Insider.

Na een overdosis kwam hij in een afkickkliniek terecht waar hij 20 maanden vocht tegen zijn verslaving. De periode gaf hem een bijzonder inzicht. Hij kon zijn ervaringen gebruiken om anderen met dezelfde problemen te helpen. Tien jaar nadat hij uit de kliniek was ontslagen, werd hij zelf directeur van een afkickkliniek voor tienerjongens. 

Zijn cryptocarrière was niet echt gepland. Toen hij voor het eerst bitcoins kocht, had hij eigenlijk geen idee wat hij aan het doen was. “Mijn bitcoinavontuur begon in 2012. Ik moest specifieke advertentiesoftware aanschaffen die op dat moment alleen in bitcoin betaald kon worden”, vertelt Armstrong. En dus kocht hij voor 400 dollar aan bitcoin, die toen 12 dollar per munt waard was, om zijn aankoop te kunnen afrekenen.  

Premium content ophalen