De bitcoin-prijs is in het jaar 2019 tot nu toe met ruim 140% gestegen. Een prima jaar dus voor de cryptomunt naar de cryptowinter van 2018. Daarmee verslaat deze digitale asset qua rendement olie, vastgoed en tech-aandelen zoals Amazon en Apple.

Een van de redenen die genoemd wordt als reden voor deze opleving is de gevestigde orde. Steeds meer gevestigde partijen betreden de cryptomarkt van circa 240 miljard dollar (214 miljard euro). Dat ziet ook Stéphane Ifrah, ceo bij het Franse cryptofonds Napoleon X. Voor onder meer pensioenfondsen, family offices en ‘high net worth individuals’ investeert hij in cryptomunten zoals bitcoin, ethereum en ripple.

Fidelity

Ifrah is een veteraan in de Franse financiële wereld. Zo werkte hij jarenlang als fondsmanager bij onder meer BNP Paribas Asset Management. De Fransman ziet ook dat het herstel sneller gaat dan verwacht. Medio december 2018 stond de bitcoin koers nog net boven de $3.100.

Hij vertelt: “Het is positief dat traditionele partijen zoals Fidelity en brokers als eTrade en TD Ameritrade de markt gaan betreden. Ook zien we techbedrijven als Microsoft, Facebook en Samsung interesse tonen in blockchain en het ontwikkelen van een eigen cryptomunt. Het helpt bij de adoptie en volwassenwording van deze markt.”

Hack Binance

En dat is nodig. Eerder dit jaar is cryptobeurs Binance in verlegenheid gebracht door een hack waarbij 40,7 miljoen dollar in bitcoin werd buitgemaakt. Ook heeft de speciaal aanklager van de staat New York een gerechtelijk onderzoek ingesteld naar iFinex, het bedrijf achter Bitfinex. Deze beurs is één van de belangrijkste bitcoin beurzen van dit moment door de stablecoin Tether USDT.

Ifrah: “We zitten nog in een zéér vroege ontwikkelingsfase, vergelijkbaar met de internetindustrie uit medio jaren negentig. Regulering is hard nodig om deze markt verder te ontwikkelen. Ik durf geen uitspraken te doen over de toekomstige koers van bitcoin, maar het ziet er zeer positief uit.”

Vermogensbeheer en trading bot

Ook Napoleon X heeft haar wortels in de traditionele financiële wereld. Na een traject van zeven maanden is de startup gereguleerd door de Franse waakhond. De handel wordt primair uitgevoerd door een trading bot, die op basis van kunstmatige intelligentie (AI) een aantal handelsstrategieën uitvoert.

Ifrah licht toe: “De trading algoritmen die we voor de aandelenmarkt hebben ontwikkeld, passen we nu toe op bitcoin en andere cryptomunten. De hele order – en het handelsproces – is geautomatiseerd door de inzet van blockchaintechnologie”. De bots staan in verbinding met cryptobeurzen zoals Bitmex, Kraken en OKex.

Trading signals en eToro

Sinds kort werkt Napoleon X ook samen met handelsplatform eToro: de eerste stap naar meer adoptie onder particuliere beleggers. De kracht van eToro (sociaal handelen waarbij je het portfolio van een mede-belegger kunt kopiëren) en de dienst van Napoleon X (trading signals vanuit de bot) worden gecombineerd.

Ifrah: “Door het partnership breiden we onze technologie uit naar een groter klantenbestand. Men kan handelen met vijf cryptomunten: bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ripple (XRP), Ethereum (ETH) en EOS (EOS). Er kan momenteel één handelsstrategie gehanteerd worden.”

Napoleon X wil de nieuwe Blackrock voor de crypto-wereld worden. Het doel: een normaal rendement bieden en de volatiliteit van de markt verminderen. Ifrah: “We richten ons op traditionele beleggers die de overstap willen wagen naar cryptomunten. We willen die doelgroepen aantrekken, voordat de volgende bull run (periode waarin de koers snel stijgt, red.) van bitcoin begint.”

Zelf handelen met de algoritmes, beter bekend als bots, van Napoleon X op het platform van eToro? Dat kan via het Partner CopyPortfolio. Met dit soort Partner CopyPortfolio’s wil eToro het voor beleggers zo makkelijk mogelijk maken om mee te liften op de strategieën van professionele vermogensbeheerders en handelaren. Meer weten? Kijk hier.

Dit is een artikel uit onze reeks over sociaal handelen. Al ruim 10 miljoen beleggers delen hun inzichten en strategieën online. Wat gebeurt er in de cryptomarkt en hoe speel je daarop in? Je leest het in onze serie Het nieuwe handelen in crypto’s. Deze wordt mogelijk gemaakt door eToro.

Cryptovaluta zijn niet gereguleerd, prijzen van cryptovaluta kunnen sterk fluctueren en zijn daarom niet geschikt voor alle beleggers. De handel in cryptovaluta staat niet onder toezicht van enige regelgevende EU-instantie. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. De gepresenteerde handelsgeschiedenis is minder dan 5 jaar oud en is mogelijk niet voldoende als basis voor een investeringsbeslissing. Uw kapitaal is in gevaar.

Advertisement