De bitcoin staat op het laagste punt sinds 12 april.

De waarde van de belangrijkste digimunt is woensdagochtend onder de grens van 8.000 dollar gedoken. Sindsdien is de koers alleen maar verder gezakt, tot een dieptepunt van net geen 7.500 dollar.

Op 6 mei was een bitcoin nog bijna 10.000 dollar waard. Sindsdien is de prijs heel geleidelijk en ‘sneaky’ gezakt.

Omstreeks 10.15 uur op donderdag is een bitcoin 7.584 dollar waard, blijkt uit gegevens van Coinmarketcap.

Volgens Rodrigo Marques is de val van de bitcoin tot onder de 8.000 dollar een keerpunt. Hij is de managing director van Atlas Quantum, een van de grootste Braziliaanse handelsplatforms voor cryptomunten.

Marques is ervan overtuigd dat de prijserosie van de bitcoin slechts een tijdelijk dieptepunt is, zegt hij tegen MarketWatch. De bitcoin zal zich in de komende zes maanden herstellen tot 20.000 dollar, voorspelt hij.

Ook durfkapitalist Tim Draper durft ervan uit te gaan dat de bitcoin naar de 250.000 dollar op zal stomen.

Anderzijds kijken verscheidene experts bezorgd naar de ontwikkelingen en waarschuwen ze voor cyberdeviezen. Zij zien de prijs van de bitcoin eerder naar de 100 dollar toe bewegen.

 

Ondertussen valt de prijsdaling van de bitcoin samen met een bredere uitverkoop op de cryptomarkt. Volgens data van CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies op het laagste niveau in een maand tijd aanbeland.

Op moment van schrijven komt de meest recente meting neer op ruim 336 miljard dollar, waarbij 1.615 cryptomunten zijn meegenomen. Op het hoogtepunt begin dit jaar was de cryptomarkt nog meer dan 800 miljard dollar groot.

LEES OOK OP FINANZEN.nl: