Luister hieronder naar de audioversie van dit artikel


0:00
  • Softwarebedrijf MicroStrategy heeft tussen 2 augustus en 19 september voor zo’n 6 miljoen dollar aan bitcoin gekocht.
  • Het bedrijf van de Amerikaanse ondernemer Michael Saylor betaalde gemiddeld 19.851 dollar voor de 301 aangeschafte bitcoins.
  • In totaal bezit MicroStrategy nu meer dan 130.000 bitcoins, die bij elkaar bijna 4 miljard dollar hebben gekost.
  • Lees ook: Deze cryptomunt doet het wel goed in 2022: de digitale renminbi

Het Amerikaanse softwarebedrijf MicroStrategy van bitcoinfan Michael Saylor heeft tussen 2 augustus en 19 september voor zo’n 6 miljoen dollar aan bitcoin gekocht, blijkt uit bij de Amerikaanse toezichthouder SEC ingediende documenten.

Het gaat om in totaal zo’n 301 bitcoins tegen een gemiddelde prijs van 19.851 dollar. Daarmee bezit MicroStrategy nu in totaal zo’n 130.000 bitcoins, die gekocht zijn voor een gemiddelde prijs van 30.639 dollar. 

De grootste cryptomunt ter wereld is in de afgelopen vier weken ruim 10 procent minder waard geworden en over heel 2022 meer dan 60 procent.

Aandelen MicroStrategy zijn ongeveer net zo hard gekelderd. Sinds begin dit jaar is de koers 65 procent gedaald.

Saylor richtte MicroStrategy in 1989 op en trad in augustus terug als CEO, maar blijft als uitvoerend voorzitter wel een belangrijke rol vervullen binnen het bedrijf. Hij heeft het aandeel van het bedrijf in de afgelopen jaren sterk afhankelijk gemaakt van de bitcoinkoers.

In het afgelopen kwartaal is MicroStrategy vanwege de dip van de bitcoin meer dan 900 miljoen dollar minder waard geworden. 

Eerder deze maand werd Saylor ervan beschuldigd voor 25 miljoen dollar aan belasting te hebben ontweken in het District of Columbia. “Saylor heeft sinds in elk geval 2012 regelmatig opgeschept dat hij met succes de illusie heeft gewekt in Florida te wonen, om onder de inkomensbelasting van het district uit te komen”, staat in de aanklacht.

LEES OOK: 2 experts bespreken wat ‘The Merge’ kan doen met de balans tussen de bitcoin en ether