Het is weer tijd voor een serie nieuwe emoji en dat betekent dit keer dat roodharigen hun opmars gaan maken op internet.

Er worden verschillende symbolen van mensen met rood haar toegevoegd, en ook voor kale en grijze mensen zijn er vanaf dinsdag speciale emoji.

Verder zal Unicode’s Emoji 11.0 update onder meer cupcakes, superhelden, bagels, toiletpapier, kangoeroes en lama’s bevatten.

OTHER NEW EMOJIS

Foto: Een selectie van de nieuwe emoji. Bron: Unicode/Business Insider

Het Unicode Consortium, dat verantwoordelijk is voor het maken van nieuwe emoji, kondigde de veranderingen in februari aan.

In totaal worden er 157 nieuwe symbolen toegevoegd. De website Emojipedia heeft ze allemaal op een rij gezet in onderstaand YouTube-filmpje:

Na de update zijn er volgens Emojipedia in totaal 2.823 emoji beschikbaar.

Hoewel de emoji technisch gezien vanaf dinsdag beschikbaar zijn, duurt het nog wel even voordat iedereen er beschikking over heeft op mobiele apparaten. De verschillende besturingssystemen en platforms hebben eerst een update nodig voordat ze de nieuwe symbolen ondersteunen.

Sommige platforms, zoals Twitter, deden dat in het verleden erg snel, terwijl Android- en Apple-apparaten langer wachtten om de emoji in te bedden in hun besturingssystemen. Dat kan wel enkele maanden duren.