• De Amerikaanse miljardair en beursgoeroe Bill Gross staat deze week weer voor de rechter vanwege een ruzie met zijn buurman.
  • De buurman beweert dat Gross en zijn vrouw, Amy, hen treiteren door dag en nacht harde muziek te draaien.
  • Het conflict begon over een 7 meter breed glazen kunstwerk van 1 miljoen dollar op het terrein van Gross.

​​De Amerikaanse miljardair en beursgoeroe Bill Gross en zijn vrouw Amy staan deze week opnieuw voor de rechter over een voortdurende burenruzie.

De juridische strijd tussen de familie Gross en hun buren, techondernemer Mark Towfiq en zijn vrouw, woedt al meer dan een jaar. De twee stellen wonen direct naast elkaar in de gemeente Laguna Beach in de staat Californië. 

Towfiq heeft Gross en zijn vrouw recent opnieuw voor de rechter gesleept, omdat ze een gerechtelijk bevel zouden hebben geschonden dat hen verplicht te stoppen met het draaien van luide muziek, schrijft persbureau Bloomberg.

Amy Gross getuigde maandag in de rechtbank dat ze bang is om haar eigen achtertuin te betreden, aldus Bloomberg. “Ik durfde er mijn huwelijksreceptie niet te houden of mijn verjaardag te vieren uit angst voor repercussies.”

Towfiqs vrouw, Carol Nakahara, getuigde dat zij en haar man zich hulpeloos voelen en dat ze vorig jaar “dachten dat dit voorbij was”.

Het conflict begon vorig jaar met een glazen beeldhouwwerk van 1 miljoen dollar

Towfiq beschuldigde zijn buurman, een legendarische obligatiehandelaar en medeoprichter van vermogensbeheerder Pimco, en zijn partner, de voormalig professioneel tennisster Amy Schwartz, van intimidatie en het opzettelijk toebrengen van emotioneel leed.

Gross en Schwartz zetten in 2019 een kunstwerk neer op hun landgoed over een breedte van bijna 7 meter. Het beeldhouwwerk, gemaakt door de kunstenaar Dale Chihuly, bestaat uit tientallen blauwe glazen stengels die 3 meter hoog zijn. 

Bron: Bill Gross en Amy Schwartz/rechtbankdocumenten
Bron: Bill Gross en Amy Schwartz/rechtbankdocumenten

Gross liet het de installatie plaatsen als een geschenk aan zijn partner, wat hem ruim 1 miljoen dollar kostte, zo schrijft The Los Angeles Times.

Amy Gross vertelde de krant vorig jaar dat de glazen stukken “mijn baby’s zijn” en dat zij en haar moeder tot hen bidden.

Maar nadat het beeld duizenden dollars schade had opgelopen, besloot Gross een omheining van gaas om het kunstwerk te zetten om het te beschermen tegen de elementen. 

Dit gaas belemmert volgens Towfiq en zijn vrouw het uitzicht vanuit hun tuin. Het echtpaar diende daarom een klacht in bij de gemeente Laguna Beach, wat leidde tot een inspectie van het terrein van Gross en een waarschuwing dat hij niet over de juiste vergunningen beschikte.

Nadat de Towfiqs een klacht hadden ingediend bij de gemeente, begon Gross hen te treiteren, stellen de techondernemer en zijn vrouw. 

Gross zou op de meest onzedelijke uren muziek zijn gaan draaien en zelfs zijn stereo op afstand hebben aangezet als hij en zijn vrouw niet thuis waren. Volgens Towfiq zou Gross zo hebben geprobeerd de buren ervan te overtuigen de zaak te laten vallen.

LEES OOK: Het aantal burenruzies bereikte een record in coronajaar 2020 – zo los je een conflict op