Bezorgstart-up Foodpanda timmert verder aan de weg met drie overnames in Oost-Europa.

Dat meldt TechCrunch. Foodpanda komt voort uit Rocket Internet, de broedkast van de gebroeders Samwel. De drie overgenomen bedrijven zijn actief in Servië, Bosnië, Montenegro, Kroatië en Hongarije.

Leidende positie versterken

“Foodpanda heeft zich altijd gericht op Midden-Oost-Europa als een van de belangrijkste markten voor bezorgmaaltijden”, zei Ralf Wenzel, medeoprichter van Foodpanda.

“Deze overnames versterken onze leidende positie en zorgen ervoor dat we onze klanten een beter assortiment kunnen bieden.” Hoeveel er voor de firma’s is betaald en hoeveel nieuwe klanten erbij komen wil Foodpanda niet zeggen. De groep is nu in veertig landen actief.

Race om marktaandeel

Er is een race gaande in de bezorgmaaltijdenmarkt voor meer klanten en marktaandeel. Zelfs Amazon kijkt er met een begerig oog naar. De sector kan profiteren van schaalvoordeel. De marges zijn klein, dus als een grote vloot brommertjes orders voor maaltijden uit zo veel mogelijk restaurants kan aannemen, wordt de winst groter.

Foodpanda's grootste concurrent, Delivery Hero, heeft dit jaar honderden miljoenen dollars aan kapitaal opgehaald en wordt inmiddels gewaardeerd op 1 miljard dollar.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl