De beursgang van de start-upfabriek  Rocket Internet kan de grootste in Duitsland van dit jaar worden.

De Duitse investeerder, die geld steekt in beginnende internetondernemingen, gaat op 9 oktober naar de beurs in Frankfurt. Dinsdag maakte Rocket bekend dat de bandbreedte voor de uitgifteprijs is vastgesteld op 35,50 tot 42,50 euro per aandeel. Daarmee zou de opbrengst van de beursgang kunnen oplopen tot 1,4 miljard euro.

Meer dan Zalando

Ter vergelijking: webwinkelbedrijf Zalando, dat ooit met een investering van Rocket Internet op weg werd geholpen, mikt bij zijn beursintroductie volgende week op een opbrengst van ruim een half miljard euro. Zalando is net als Rocket Internet een project van de broertjes Oliver, Marc en Oliver Samwer.

Met de opbrengst van de beursgang wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, bestaande startups van financiering voorzien en zijn eigen positie in een aantal meer gevestigde ondernemingen verstevigen. De totale marktwaarde van het bedrijf zou kunnen oplopen tot 6,2 miljard euro.

Alleen nieuwe aandelen

De intekenperiode waarin beleggers hun belangstelling kenbaar kunnen maken, loopt van 24 september tot en met 7 oktober. Enkele grote investeerders hebben al toegezegd voor 582,5 miljoen euro aan aandelen te kopen. Er worden alleen nieuwe aandelen uitgegeven, de huidige eigenaren behouden hun stukken.

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl