Premium content ophalen

Aandelenmarkten maken in de eerste twee weken van augustus een pas op de plaats, na een beursrally die bijna vier maanden heeft geduurd. Volgens een ervaren beursstrateeg is dit mogelijk een voorbode van meer tegenslag.

Chief investment officer Brent Schutte van de Amerikaanse vermogensbeheerder Northwestern Mutual betwijfelt of de sterke stijging van de beurs in de eerste helft van dit jaar houdbaar is. De brede S&P 500-index noteert vooralsnog een plus van 16 procent, maar die koerswinst is vrijwel volledig te danken aan een paar grote techaandelen.

Schutte ziet een parallel met de dotcomzeepbel van rond de eeuwwisseling die beleggers voorzichtig zou moeten maken. “Dit doet me erg denken aan de jaren 1999-2000, toen een kleine groep aandelen de markt hoger bleef trekken”, zegt Schutte in een interview met Insider. “In de daaropvolgende vijf, zes, zeven jaar deden de voormalige hoogvliegers het niet zo goed. Het waren fantastische bedrijven, maar de groeiverwachtingen waren volledig verdisconteerd in de aandelenkoersen en ze hadden een hoge waardering.”

Premium content ophalen