Premium content ophalen
  • De Amerikaanse beursstrateeg John Husmann staat bekend om zijn gepeperde meningen en vindt dat aandelen nog veel te hoog zijn gewaardeerd.
  • Op basis van een eigen maatstaf voor de koers-winstverhouding concludeert Hussman dat aandelen veel te duur zijn en dat een beurscrash nog altijd een groot risico is.
  • Diverse andere strategen maken zich ook zorgen over de hoge waardering van aandelen, maar voorzien minder extreme koersdalingen.
  • Lees ook: Belangrijke test voor de aandelenbeurs: houdt het recente optimisme stand?

Beleggen in aandelen gaat gepaard met risico vanwege de mogelijke koersschommelingen op de korte termijn. Dat geldt veel minder voor bijvoorbeeld staatsobligaties van ontwikkelde westerse landen. Bij de keuze om in aandelen te beleggen moeten beleggers dan ook het alternatief in de gaten houden: de risicovrije rente op staatsleningen.

Het extra rendement dat je kunt verwachten door te beleggen in aandelen, bovenop de risicovrije rente van staatsleningen, maakt aandelen momenteel bijzonder onaantrekkelijk, vindt beursstrateeg John Hussman van de gelijknamige vermogensbeheerder Hussman Investment.

Hussmann is een beursveteraan die de dotcomzeepbel van het jaar 2000 en de kredietcrisis van 2008 op tijd zag aankomen. Over het algemeen staat hij wel bekend als een pessimistisch gestemde beleggingsstrateeg.

Premium content ophalen