Premium content ophalen
  • Beurzen kennen een moeizame start van het jaar 2022 door zorgen over stijgende rentes en hoge inflatie.
  • Sectoren die goed kunnen omgaan met het doorberekenen van prijsstijgingen verdienen extra aandacht.
  • Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem bespreken de kansen voor een sector die lang uit de gratie was, maar lijkt te ontwaken.
  • Lees ook: Kiezen tussen sectoren wordt in 2022 nóg belangrijker: hier letten beleggers op 

ANALYSE – De moeizame start van aandelenbeurzen in 2022 zet zich voort bij de aanvang van het bedrijfscijferseizoen. De verder oplopende rente op staatsobligaties maakt beleggers nerveus. In de VS is de marktrente voor 10-jaars staatsobligaties inmiddels naar bijna 1,9 procent geklommen! Dat niveau werd twee jaar geleden voor het laatst genoteerd.

Hoewel brede beursindices enigszins onder druk staan, zijn er ook flink wat bedrijven die zich goed staande weten te houden. Vooral die bedrijven die het goed doen bij oplopende inflatie of ondernemingen die in staat zijn de prijsstijgingen gewoon door te berekenen. In dit verband hebben we eerder deze maand gewezen op financials en de sector energie.

Nutssector ontwaakt

In deze bijdrage willen we op een andere sector wijzen, waar je vrij lang niet heel veel te zoeken had op een paar uitzonderingen na. Het gaat hierbij om nutsbedrijven.

Premium content ophalen