Revolut wil uitbreiden. En snel een beetje.

Deze week haalde het Londense fintechbedrijf 66 miljoen dollar op in de tweede investeringsronde. Dat is veel geld voor een bedrijf in deze fase. Revolut werd drie jaar geleden opgericht en ging twee jaar geleden voor het eerst live.

Revolut biedt een smartphone-app en optioneel een klassieke creditcard waarmee mensen betalingen, overboekingen en geldopnames kunnen doen.

Volgens de Nederlandse Consumentenbond is Revolut “een goedkoop alternatief voor een gewone creditcard” als het gaat om betalingen in andere valuta.

In totaal is er nu 83 miljoen dollar in de startup van de in Rusland geboren Nikolay Storonsky geïnvesteerd. Binnen een paar weken komt er bovendien nog een crowdfundcampagne aan waarbij nog eens 5 miljoen dollar zal worden opgehaald.

Revolut haalde eerder al geld op met crowdfunding. Een jaar geleden werd meer dan een miljoen dollar opgehaald. De vraag van investeerders was echter veel groter. Op de website van de startup staat dat de animo maar liefst 22 miljoen dollar groot was.

Al dat geld is welkom want Nikolay Storonsky (een voormalig bankier bij Credit Suisse) en zijn team hebben haast.

Hard op zoek naar nieuwe werknemers

Opvallend is dat, in het persbericht over de nieuwe financiering, ook een oproep is bijgevoegd om te komen solliciteren bij het bedrijf.

“We’re hiring a world-class team of International Expansion Managers for most of the countries across Europe. If you’re interested in scaling one of the fastest growing companies in Fintech, check out our careers page.”

Het team van Revolut. Met rechts op de onderste rij Nikolay Storonsky

In totaal vinden we 44 openstaande vacatures op die pagina, waarvan twee in Amsterdam. Dat is meer dan dubbel zoveel als de 32 werknemers die Revolut eind 2016 op de loonlijst had staan. De nieuwe functies bestaan vooral uit developers en country managers. Die laatste om de uitbreiding in  Europa  een impuls te geven.

Het draait nog even niet om winst maken. Onze collega's van Business Insider in het VK schreven eerder dat de Londense startup vorig jaar 7,1 miljoen pond (9 miljoen dollar) verlies draaide. Dat kwam voornamelijk door de cost of sales die steeg van 1,5 miljoen naar 7,8 miljoen pond.

Het doel is natuurlijk ook nog niet winst, maar groeien. En dat lukt tot nu toe aardig. Hoewel dus twee jaar geleden pas live, heeft Revolut al meer dan 700.000 gebruikers in Europa. Daarvan zijn er 400.000 in thuismarkt Groot-Brittannië.

Ach, die Brexit...

Overigens, Nikolay Storonsky zei tegen Reuters dat hij lekker in Londen blijft, ondanks de Brexit. “Ik zie geen problemen met Brexit. Londen is veel internationale dan andere steden in Europa. En op het gebied van regelgeving is Londen een goede plek.”

De expansie is niet alleen gericht op de rest van Europa. In het persbericht staat dat Revolut zich op dit moment ook al actief richt op Azië en Noord-Amerika. Eigenlijk zijn dat veel aantrekkelijkere markten, want in Europa betalen veel mensen met dezelfde munt, de euro. Daar zijn dan dus minder kosten voor valuta omwisselen.

Behalve dat Revolut voor internationale reizigers een goedkoop alternatief biedt voor de klassieke creditcards, heeft het ook de potentie om in productassortiment uit te breiden. Gebruikers hebben immers een app en een bankrekening op het platform.

Storonsky is bijvoorbeeld van plan om op termijn een geïntegreerd beleggingsplatform aan te bieden waarmee klanten onder meer aandelen en obligaties kunnen kopen. Ook is het al mogelijk om cryptomunten zoals de bitcoin aan te schaffen.

Binck, Bunq, Knab, ABN: u krijgt er een concurrent bij.