• Het belang van goede ICT-opleidingen is erg groot, niet alleen voor de IT-sector, maar uiteraard ook voor studenten zelf.
  • Elk jaar maakt Keuzegids een lijst met beste ICT-opleidingen voor het HBO op basis van het oordeel van studenten.
  • Techplatform AG Connect neemt deze lijst door en geeft extra informatie over de opleidingen en richtingen die daarin mogelijk zijn.
  • Lees ook: 4 op de 5 overheidsorganisaties kampt met schreeuwend tekort aan IT’ers

ICT’ers zijn hard nodig in Nederland. Het tekort is een groeiend probleem en lijkt, zelfs met toestroom uit opleidingen, de aankomende jaren alleen maar te verergeren.

Gelukkig worden ICT-opleidingen populairder en nam de instroom van nieuwe studenten dit jaar wederom toe. En ook met de kwaliteit van de opleidingen lijkt het goed te zitten

Elk jaar houdt De Keuzegids, een platform dat de kwaliteit van opleidingen peilt, bij hoe het staat met de ICT-opleidingen in Nederland. Daarmee kan een richting gegeven worden aan de keuze van toekomstige ICT-studenten. Dit jaar rekenden ze bij de keuzegids hbo 2023 met strengere eisen en kwamen er twee zogenoemde ’topopleidingen’ uit de bus. Dat zijn opleidingen die van studenten 4,5 tot 5 sterren toebedeeld krijgen.

AG Connect heeft in een artikel uiteengezet wat voor keuzes er mogelijk zijn tussen de ICT-opleidingen voor het het HBO. Er daarbij grofweg vijf verschillende opties.

LEES HIER het hele artikel van AG Connect: Dit vinden studenten de beste ICT-studies voor het HBO 2023