De tijd dat je als werknemer verlof regelde via een briefje ligt ver achter ons. Via een app raadpleeg je tegenwoordig eenvoudig je verlofdagen en loonstroken. Een HRM-tool is bijna onmisbaar, repetitieve opdrachten hoeven niet meer handmatig door je personeel uitgevoerd te worden.

En daar houdt het niet op. In de meeste tools kun je een digitaal dossier van iedere werknemer beheren. Zo houdt je makkelijk overzicht. Of wat dacht je van HRM-systemen die je helpen bij het werving- en selectieproces van nieuw talent? Het werkt eenvoudig. In het systeem beheer je vacatures en zaken als aantekeningen van een sollicitatiegesprek.

Ook is er HRM-software met een module tijdsregistratie om uren, overuren en afwijkend uurloon bij te houden. Je kunt deze module zelfs koppelen aan die van je salarisadministratie en zo gewerkte uren direct omzetten in een digitale loonstrook.

Vier tips om tot de juiste keuze voor HRM-software te komen

1. Wat heb ik écht nodig?

Maak een projectgroep en breng samen in kaart welke wensen er leven in het bedrijf. Welke processen moet de tool ondersteunen en wie gaan ermee werken? Welke HRM-pakketten zouden daar wellicht bij passen.

2. Maak een voorselectie

Hieronder vind je een lijst met de beste HRM-oplossingen voor het MKB. Ze bieden allemaal weer nét even wat andere functionaliteiten. Kijk hier kritisch naar wanneer je een voorselectie maakt.

De 5 beste HRM-pakketten voor het MKB van Nederland:

 

3. Vergelijken maar

Welke twee of drie leveranciers spreken je het meeste aan? Welke bieden de beste mix van prijs, functie en reviews? Vrijwel iedere aanbieder biedt een gratis proefperiode aan om vrijblijvend de software te testen. Maak hier gebruik van!

4. Maak je definitieve keuze

Hoe zat het tijdens de proefperiode met gebruiksgemak en functionaliteiten? En minstens zo belangrijk: hoe was de support? Werden je vragen snel en goed beantwoord? Kun je deze vragen met ‘ja’ beantwoorden, dan heb je waarschijnlijk jouw ideale oplossing gevonden.

De 5 beste HRM-pakketten voor het MKB van Nederland: