Premium content ophalen
  • De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs blijft optimistisch over Europese beleggingen en noemt 11 aantrekkelijke kwaliteitsaandelen die kunnen profiteren van het wereldwijde economische herstel.
  • Tot de ‘GRANOLAS’ behoren GlaxoSmithKline, Roche, Nestlé en andere grote namen uit de gezondheidszorg, technologie en consumptiegoederensector.
  • Het gemiddelde dividendrendement van de GRANOLAS bedraagt 2,4 procent. Dat is een stuk hoger dan de extreem lage – en soms negatieve – rendementen op veilige obligaties.

Europese aandelen hebben tot dusver een sterk jaar achter de rug, zowel qua rendement op de beurs als qua winstgevendheid van beursgenoteerde ondernemingen. Daarom heeft de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs deze week zijn prognoses voor de belangrijkste Europese beursindices verhoogd.

Analisten van Goldman verkiezen Europese aandelen boven hun Amerikaanse tegenhangers, omdat er in Europa een aantal relatief goedkope kwaliteitsaandelen te vinden is, die kunnen profiteren van het wereldwijde economische herstel.

Goldman noemt een groep van 11 Europese megacap-aandelen als reden om nu in Europa te beleggen.

De Europese FAAMG

Premium content ophalen