• Crypto is “te gevaarlijk” om nu in te beleggen, volgens miljardair en topbelegger Mark Mobius.
  • Mobius ziet de bitcoin zal kelderen tot 10.000 dollar, hoewel hij gelooft dat de cryptomarkt de val van handelsbeurs FTX wel zal overleven.
  • Ondernemer en investeerder Mark Cuban blijft naar eigen zeggen geloven in het potentieel van blockchaintechnologie.
  • Lees ook: Beleggen in crypto in tijden van recessie: 5 do’s and don’ts.

De cryptocrisis zal zich verdiepen en de koers van de bitcoin kan binnenkort dalen tot 10.000 dollar, volgens de de bekende Amerikaanse belegger Mark Mobius.

De miljardair en medeoprichter van Mobius Capital Partners gaf afgelopen weekend zijn mening over ’s werelds grootste cryptomunt in een interview met persbureau Bloomberg.

De cryptomarkt heeft nog steeds te maken heeft met de nasleep van de val van handelsplatform FTX, dat op 11 november uitstel van betaling aanvroeg. Sindsdien is de bitcoin 21 procent gedaald, een verlies dat bovenop de uitverkoop van cryptovaluta van eerder dit jaar komt.

De bitcoin staat nu 66 procent lager dan in januari – en een val naar 10.000 dollar, zoals Mobius voorspelt, zou nog eens een verdere duikeling betekenen ten opzichte van het huidige niveau van iets meer dan 16.000 dollar.

Mobius zei dat hij de sector "te gevaarlijk" vindt om zijn eigen geld of dat van zijn klanten in te steken. Hij is al langere tijd een cryptoscepticus. Hij noemde crypto eerder meer een "religie" dan een belegging.

Ondanks de risico's en volatiliteit in verband met de ondergang van handelsplatform FTX zal de sector dit drama waarschijnlijk overleven, zei Mobius. Wel vindt hij het "verbazingwekkend" was dat de koers van de bitcoin zo goed stand heeft gehouden.

"Crypto blijft bestaan, omdat er verschillende beleggers zijn die er nog steeds vertrouwen in hebben", zei hij tegen Bloomberg.

Mark Cuban blijft geloven in crypto, maar denkt dat Sam Bankman-Fried in de gevangenis belandt

Een van de verdedigers van de cryptomarkt is ondernemer en investeerder Mark Cuban. Cuban vertelde het medium TMZ zaterdag dat het geloof in fundamentals zwaarder weegt dan de huidige marktturbulentie. "Er zijn veel mensen die veel fouten maken, maar dat verandert niets aan de onderliggende waarde."

Cuban merkte eerder in september op dat de huidige situatie op de cryptomarkt "saai" is en lijdt onder een gebrek aan nieuwe toepassingen. 

Cuban had het ook over Sam Bankman-Fried en zei dat de voormalige topman van FTX zich zorgen zou moeten maken over een mogelijke gevangenisstraf. "Ik ken niet alle details, maar als ik hem was, zou ik beducht zijn voor een lange gevangenisstraf", vertelde hij TMZ.

FTX vroeg 11 november uitstel van betaling aan naar aanleiding van berichten dat de cryptobeurs miljarden dollars van klanten had overgemaakt aan een private beleggingsbedrijf van Bankman-Fried.

LEES OOK: Financiële goeroe Robert Kiyosaki ziet een flinke beurscrash komen, maar stelt dat crypto dit keer wél een goede schuilplaats is