Premium content ophalen

Europese banken hebben op de beurs een uiterst zwaar decennium achter de rug, met de coronacrisis als meest recente dreun.

Toch zijn bankaandelen sinds november 2020 begonnen aan een voorzichtig herstel. Structureel of tijdelijk?

Beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem analyseren hoe het ervoor staat met de bankensector op de beurs, met speciale aandacht voor het aandeel ING.

ANALYSE – Wie alleen de ontwikkeling van brede aandelenindices volgt, mist een hoop van wat er onderliggend gebeurt op de beurs. Als je bijvoorbeeld naar de AEX-index kijkt, dan staat die maar iets boven het niveau van twaalf maanden geleden. Maar onderliggend maakt het wel uit of je in de technologiesector of telecomsector belegd bent. De verschillen tussen sectoren zijn immers groot.

In deze bijdrage gaven we een introductie van het belang van sectoranalyses en keken we specifiek naar de autosector, de outperformer sinds maart vorig jaar. Dit keer gaan we het hebben over de Europese bankensector, de outperformer vanaf de versnelling van de beursrally sinds begin november.

Europese banken hebben een zwaar decennium achter de rug

Het afgelopen decennium was voor geen feest voor de bankensector. De dalende rente zorgde voor margedruk en veranderingen in het toezicht en de regelgeving brachten veel extra kosten mee. Innoveren wordt zo moeilijk en kostbaar.

Premium content ophalen