Babette Albrecht, de weduwe van Aldi-Nord-eigenaar Berthold Albrecht, is volgens Duitse media slachtoffer geworden van een inbraak.

De daders zouden tientallen miljoenen euro’s hebben buitgemaakt, meldt Spiegel Online.

Onbekende daders braken afgelopen weekend in bij twee villa’s in de wijk Bredeney het Duitse Essen. Babette Albrecht zou een van de twee slachtoffers zijn van de inbraken. De dader of daders hebben een buit gemaakt met een waarde die in dubbelcijferige miljoenen loopt, blijkbaar met het stelen van sieraden en contant geld.

Babette Albrecht trouwde op 25-jarige leeftijd in 1985 met supermarktmagnaat Berthold Albrecht, de zoon van Aldi Nord-oprichter Theo Albrecht.

De familie Albrecht treedt zelden in het openbaar, maar ze hebben een gezamenlijk vermogen van naar schatting 34 miljard euro.

Twee broers richtten Aldi op

Karl en Theo namen in 1946 de kruidenierswinkel van hun moeder in Essen over en bouwden dat uit tot een keten van goedkope supermarkten onder de naam Aldi. Dat staat voor Albrecht Discounter.

Er zijn inmiddels meer dan 8.000 vestigingen in Europa en de VS, waaronder ruim 500 in Nederland.

Lees ook op Business Insider

Theo Albrecht was verantwoordelijk voor Aldi Nord, dat Noord-Duitsland, West-Europa en Zuid-Europa bestrijkt. In 1971 werd hij ontvoerd en kwam hij na betaling van ruim 1,5 miljoen euro losgeld na 17 dagen vrij. Sindsdien leeft de familie nog meer teruggetrokken en laten ze helemaal niks meer los over hun privéleven.

Babette zoekt juist de publiciteit

Maar Babette brak na het overlijden van haar man in 2012 met dat beleid. Ze zocht de schijnwerpers op en liet zich juist met veel plezier portretteren door de roddelpers. Ze duikt nu regelmatig op in tv-programma’s. In 2017 kwam ze tot woede van haar schoonmoeder nog flirterig in beeld tijdens de Duitse versie van ‘Dancing with the Stars’.

En het woord sober zegt haar weinig: ze vliegt met haar kinderen de hele wereld over, wentelt zich tussen de jetset en besteedt miljoenen aan oldtimers en kunst.

Sinds het overlijden van haar man krijgen Babette Albrecht en haar vijf kinderen 25 miljoen euro per jaar van de Jakobus Stichting, die 19,5 procent van de aandelen in Aldi-Nord bezit.

Saillant detail: haar man Berthold had in zijn testament op laten nemen dat Babette niks te zeggen mag hebben over de stichting. Babette vocht dat aan na zijn overlijden, maar kreeg ongelijk van de rechter.

LEES OOK: Dit is de familie Albrecht: de geheimzinnige erfgenamen van het Aldi-imperium die samen €34 miljard waard zijn