De Utrechtse startup PickThisUp is een proef begonnen met een platform waarbij automobilisten tegen betaling pakketjes voor anderen kunnen bezorgen.

Via PickThisUp kunnen particuliere autoeigenaren aangeven dat zij via een bepaald traject of gebied ruimte hebben om een vrachtje te vervoeren, schrijft Duurzaambedrijfsleven.nl.

Vanaf bedragen van 10 euro kunnen aanbieders een pakket of vracht op de website van PickThisUp aanbieden. De aanbieder van het pakketje kan zelf de gewenste bezorger kiezen, al dan niet op basis van zijn profielscore.

De startup PickThisUp, die financiering heeft verkregen vanuit de incubator UtrechtInc, meldt dat pakketjes standaard tot 250 euro verzekerd zijn. De bezorger krijgt zijn betaling pas op het moment dat het pakketje aan de ontvanger is overgedragen.

Meeliften op Marktplaats

Momenteel is de Utrechtse startup bezig met een pilot. Vanaf oktober wil PickThisUp zijn diensten breder gaan aanbieden. Ook hoopt het bedrijf in te kunnen spelen op het succes van Marktplaats, omdat via deze website veel al dan niet gebruikte goederen over langere afstanden te koop zijn die vervoerd moeten worden.

PickThisUp ziet binnen de groeiende deeleconomie ook kansen in startups als het liftplatform Blablacar. Volgens de makers is het een kleine stap voor beide bedrijven om deelnemende chauffeurs niet alleen passagiers mee te laten nemen, maar ook pakketjes.

Overigens krijgt PickThisUp binnenkort concurrentie van de Nederlandse bezorgdienst Sjipit. Dat richt zich echter op zakelijke rijders zoals koeriers.

Lees ook op Duurzaambedrijfsleven.nl

Robothand uit 3D-printer wint prestigieuze prijs

Telefoonrecycler Closing the Loop haalt 360.000 euro op

Uber-taxi's besparen brandstof met flexibele opstappunten

Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl