Audi heeft woensdag op de Los Angeles Motor Show een voorproefje gegeven van de e-tron GT, een elektrische coupé met 590 pk aan boord. De nieuwe vierzitter moet in 2021 in de showrooms staan.

De e-tron GT is het derde volledige elektrische model van de Duitse automaker. Eerder dit jaar presenteerde Audi al een elektrische SUV. De eerste elektrische Audi, de e-tron, verschijnt over enkele maanden bij de dealers.

De nieuwe Audi e-tron GT heeft een accu van 90 kWh, die volgens de automaker goed is voor een actieradius van ongeveer 400 kilometer. Dankzij een snellader van 800 Volt moet de accu in 20 minuten weer voor 80 procent opgeladen zijn.

Audi heeft nog geen prijs genoemd voor de e-tron GT, maar het lijkt op het eerste gezicht een directe concurrent voor de Tesla Model S. Het instapmodel van Tesla’s luxe sedan, de 75D, is in Nederland verkrijgbaar vanaf 90.700 euro en heeft een actieradius van 490 kilometer.

De Audi e-tron GT is misschien wel een serieus alternatief voor de Tesla Model S. Kijk maar mee:


De e-tron GT heeft een batterij van 90 kWh, volgens Audi goed voor een actieradius van ongeveer 400 kilometer.

Bron: Audi

Het model heeft op elke as een elektromotor en trekt op van 0 naar 100 kilometer per uur in 3,5 seconden.

Lees ook op Business Insider

Bron: Audi

De Audi e-tron GT heeft een topsnelheid van 240 kilometer per uur.

Bron: Audi

De e-tron GT is 4,96 meter lang, 1,96 meter breed en 1,38 meter hoog. Daarmee is de auto qua formaat vergelijkbaar met de Tesla Model S.

Bron: Audi

Audi wil de e-tron GT in 2020 officieel presenteren. Begin 2021 moet de elektrische coupé dan in de showrooms staan.

Bron: Audi

LEES OOK: Deze 21 elektrische auto’s kun je in 2025 op de weg spotten