Airbnb lijkt op het eerste gezicht een sympathiek bedrijf, maar er zijn serieuze problemen rond de woningverhuursite. Cabaretier Arjen Lubach somt ze op in het tv-programma Zondag met Lubach.

Het verhuren van appartementen via Airbnb is de afgelopen jaren geëxplodeerd, en daardoor is ook de overlast toegenomen. Er zijn steeds meer verhalen van klagende buurtbewoners die het gehad hebben met de dronken, luidruchtige toeristen.

Ook zou Airbnb ervoor zorgen dat er minder koopwoningen beschikbaar zijn – en de huizenmarkt in steden als Amsterdam en Utrecht is al ongelooflijk krap.

Bovendien weigert Airbnb in veel steden iedere medewerking bij het opsporen van illegale hotels. Officieel mogen aanbieders een woning maximaal zestig dagen per jaar verhuren aan maximaal vier gasten tegelijk. In de praktijk houden veel aanbieders van woningen zich niet aan die regel.

Airbnb wil vaak niet zeggen wie die aanbieders zijn. “Airbnb is een hotelketen die niet eens wil vertellen waar zijn hotels zijn”, aldus Lubach.

En als gebruiker van de site houd je de problemen in stand. Lubach: "Airbnb gebruiken is niet iets om trots op te zijn."

Bekijk het fragment uit Zondag met Lubach hieronder terug.