Premium content ophalen
  • Aandelen van bedrijven die gelieerd zijn aan de grondstoffensector zijn de afgelopen maanden gestegen, vooruitlopend op de heropening van de economie en de verwachte toename van de inflatie.
  • Het perspectief voor bedrijven in de grondstoffensector wordt gedreven door een mix van gunstige en minder gunstige factoren.
  • Het aandeel ArcelorMittal springt er vooralsnog positief uit, signaleren beursexperts Michael Nabarro en Gökhan Erem.

ANALYSE – Wekelijks brengen wij een analyse van één van de 19 subsectoren van de brede Stoxx 600-index voor aandelen Europa, of één van de 24 deelsectoren in de VS.

In eerdere bijdragen bespraken we respectievelijk de auto-, banken en energiesector. We behandelden daarin onze toepassing van relatieve sectoranalyse, fundamentele validatie en lichtten een deel van onze methodische algoritmes toe waarmee we tot een aandelenselectie komen. Zo kwamen we onder andere uit bij kansen voor de aandelen Daimler, ING en Royal Dutch Shell.

In deze bijdrage gaan we in op de sector basisgrondstoffen in Europa. Ook dat is één van de winnende sectoren sinds november 2020. Deze sector is extra actueel vanwege de opspelende zorgen over de inflatie op financiële markten.

Premium content ophalen