De streamingdienst van Apple, Apple TV+, gaat binnenkort 10 euro per maand kosten, dat is een verhoging van drie euro. Ook de prijzen van diensten zoals Apple Arcade, Apple one en Apple News+ gaan met twee tot drie euro omhoog.

Het Amerikaanse techconcern volgt hiermee z’n rivalen zoals Netflix en Disney+, die eerder deze maand al verhogingen aankondigden. De verhogingen van Netflix gelden alleen voor de VS en Canada, maar de prijsstijging voor Disney+ geldt ook voor Europa en gaat vanaf 1 november in.

De prijsstijging voor Apple TV+ is de tweede in de vierjarige geschiedenis van de streamingdienst. Toen het platform in 2019 werd gelanceerd, betaalden Amerikaanse abonnees 4,99 dollar per maand. Vorig jaar werd de prijs al verhoogd tot 6,99 dollar per maand en nu gaat het maandbedrag naar 9,99 dollar.

Prijzen Apple TV+ ook in Nederland omhoog

In verschillende andere landen, waaronder Nederland, gaan de prijzen met hetzelfde bedrag omhoog. Voor nieuwe abonnees gaan de wijzigingen direct in, wie al klant is van Apple hoort nog wanneer zijn tarief omhoog gaat.

Apple haalt ongeveer 20 procent van zijn inkomsten uit de dienstentak, waar alles onder valt van Apples extra garantie tot betalingsdienst Apple Pay en abonnementen op bijvoorbeeld Apple Music.

Bloomberg meldde eerder al dat het bedrijf momenteel bezig is met het herontwerpen van de tv-app om daarin later dit jaar verschillende vormen van video-aanbod samen te voegen. Sowieso zet Apple de laatste tijd flink in op uitbreiding van zijn filmaanbod op Apple TV+ en assortiment aan games bij Apple Arcade.

Bloomberg meldt op basis van ingewijden ook dat Apple werkt aan een revisie van zijn AirPods-aanbod. Volgend jaar zou er een vernieuwde versie van het instapmodel van de draadloze oortjes op de markt moeten komen en het jaar erna een nieuw Pro-model.

Apple verkoopt al sinds 2016 AirPods. Inmiddels zijn de oortjes uitgegroeid tot een van de populairste producten van het concern.

LEES OOK: Apple werkt naar verluidt aan een eigen chatbot genaamd ‘Apple GPT’ – aandeel tikt hoogste koers ooit aan