Medewerkers van Apple hebben zeker drie keer naar het noodnummer 911 moeten bellen sinds ze het nieuwe ‘spaceship’ in Cupertino hebben betrokken.

Het ‘spaceship’ op Apple Park is het nieuwe hoofdkantoor van Apple en is sinds januari open. Het gebouw met ruimte voor duizenden werknemers is rond, futuristisch en grotendeels gemaakt van glas. De campus kost in totaal 5 miljard dollar (4 miljard euro) en het bouwproject werd geleid door John Ive, de hoodontwerper van Apple.

Volgens meerdere berichten vorige maand hebben de werknemers die het nieuwe gebouw hebben betrokken één groot probleem: Ze kunnen niet goed zien waar de glazen deuren en muren zijn en blijven er maar tegenaan botsen.

Ze hebben dat proberen te voorkomen door Post-It-briefjes op de deuren en muren te plakken, maar die heeft Apple verwijderd, omdat die niet zouden passen bij het ontwerp van het gebouw.

Het resultaat? Meerdere paniekerige telefoontjes vanaf het Apple Park over werknemers die zichzelf hebben verwond en mogelijk een hersenschudding hebben opgelopen. Je kan hieronder de weergave van een deel van één van de meest opvallende gesprekken nalezen en hier op de website van The San Francisco Chronicle zijn de volledige weergaven te bekijken (Engels):

Apple heeft vaker te kampen gehad met niet goed functionerende architectuur. Het techbedrijf moest een nieuw dak ontwerpen voor de winkel in Chicago omdat daar vanwege het koude weer ijspegels op kwamen. Diezelfde winkel moest ‘s avonds ook de lichten dimmen, omdat vogels tegen de glazen muren aan bleven vliegen.

Hier is een deel van een telefoongesprek van 1 januari dat The San Francisco Chronicle heeft gepubliceerd:

Lees ook op Business Insider

Telefonist: Bent u nu bij de patiënt?

Beller: Nee, ik ben niet bij de patiënt. We proberen een hulpdienst hierheen te laten komen, daarom bel ik u nu.

Telefonist: Hoe oud is de patiënt?

Beller: Achter in de 20.

Telefonist: Is de patiënt een man of een vrouw?

Beller: Een man?

Telefonist: Is hij wakker?

Beller: Hij is bij bewustzijn.

Telefonist: Ademt hij?

Beller: Dat weten we niet. Ja, ja, hij is bij bewustzijn en hij ademt.

Telefonist: Nog even wat belangrijke vragen over zijn toestand. Wanneer is het gebeurd?

Beller: Het is zo’n vijf minuten geleden gebeurd. Om ongeveer 12.05 uur.

Telefonist: Bloedt het flink?

Beller: Ja, uit zijn hoofd.

Telefonist: Is hij helemaal bij?

Beller: Ja.

Lees ook: Apple-werknemers blijven maar tegen de glazen deuren in het futuristische nieuwe hoofdkantoor botsen>>>