Het nieuwe Apple Park in Silicon Valley wordt gezien als de crème de la crème van architectuur en design.

Apple’s hoofdontwerper Jony Ive heeft het project zelf geleid.

Maar de campus lijkt een probleem te hebben: mensen blijven maar tegen de glazen muren en deuren in het ‘Spaceship’-gebouw aanlopen, melden Bloomberg en MarketWatch.

MarketWatch haalt bronnen binnen Apple aan die zeggen dat er zoveel glas is in het interieur van Apple Park, dat werknemers steeds maar weer tegen muren en gesloten deuren aan lopen. In twee gevallen waren de verwondingen die mensen daarbij opliepen zo ernstig dat het bedrijf een ambulance moest bellen, haalde MarketWatch uit openbare rapporten van hulpdiensten.

Om het probleem te verhelpen begonnen werknemers briefjes op glazen deuren te plakken, zodat duidelijk was waar die zich bevonden. Maar het management van Apple haalde die briefjes volgens Bloomberg weer weg, omdat ze niet passen bij het ontwerp van het gebouw.

Het 5 miljard dollar kostende Apple Park was een idee van Apple-oprichter Steve Jobs kort voor zijn dood in 2011. De campus ging eerder dit jaar officieel open voor Apple-medewerkers en verving daarmee de beroemde 1 Infinite Loop campus als hoofdkwartier van de techgigant.

Het geheimzinnige bedrijf zal waarschijnlijk nooit publiek toelaten in het hoofdgebouw zelf, zei CEO Tim Cook vorige week bij een aandeelhoudersvergadering.

Lees ook op Business Insider

Apple heeft nog niet gereageerd op een verzoek om commentaar.

Lees het originele verhaal van MarketWatch hier en het stuk van Bloomberg hier (beiden Engels).

Lees en bekijk ook: Apple’s indrukwekkende nieuwe hoofdkantoor is open – neem een kijkje bij het ‘ruimteschip’