Operationeel directeur Jeff Williams van Apple heeft studenten in de Amerikaanse staat North Carolina vrijdag verteld dat Apple geen “elitair” bedrijf wil zijn.

Zoals Apple Insider berichtte, gaf Williams een korte speech op de Elon University, waarna de studenten vragen mochten stellen. Een van hen vroeg Williams over de plannen van Apple om de prijzen van iPhones te verlagen, naar aanleiding van recente berichten dat de productiekosten van de iPhone beduidend lager liggen dan de verkoopprijs.

“De verhalen over onze productiekosten zijn me al vanaf onze begindagen een doorn in het oog”, antwoordde Williams. “Analisten begrijpen niet echt veel van de kosten die we maken bij wat we doen en hoeveel zorg we besteden aan het maken van onze producten.”

Williams zegt zich bewust te zijn van het feit dat Apple door de stijgende prijzen van de iPhone aan het verliezen is op sommige belangrijke markten waar consumenten minder hoge inkomens hebben. Zo heeft Apple in India slechts 3 procent marktaandeel.

“We willen geen elitair bedrijf zijn. We willen juist een egalitair bedrijf zijn en hebben een hoop werk te doen op de opkomende markten”, zei Williams.

In weerwil van de opmerkingen van de operationeel directeur blijft Apple de prijzen van iPhones almaar verhogen. De gemiddelde verkoopprijs van de telefoons is sinds 2010 met bijna 27 procent gestegen tot 793 dollar (698 euro) wereldwijd.

LEES OOK: Dit heeft Apple vermoedelijk in petto voor 2019: nieuwe iPhones, nieuwe AirPods en misschien een oplaadmat