De nieuwe leren hoes voor de Apple MacBook Pro is net op de markt en eigenaren van de hoes laten zich al horen op internet. Er is namelijk een frustrerend aspect aan de leren hoes.

Apple introduceerde de nieuw MacBook Pro-laptops eerder deze maand en presenteerde direct een nieuwe hoes.

Net als alle andere leren producten van Apple ziet de nieuwe hoes er gelikt uit. Hij is verkrijgbaar in de kleuren middernachtblauw, zadelbruin en zwart en is volgens Apple gemaakt van ‘hoogstaand Europees leer’.

De sleeve voor een 13-inch MacBook Pro kost 199 euro; de prijs voor de hoes voor een 15-inch MacBook Pro is 229 euro. De laptops zelf zijn verkrijgbaar vanaf 1.497 euro.

Hoewel de meeste gebruikers verzot zijn op het uiterlijk en het materiaal van de nieuwe hoes, wijzen veel reviewers op een groot punt van frustratie: als de laptop in de hoes zit, kun je hem niet opladen. Daarin heeft Apple niet voorzien bij het ontwerp van de sleeve.

Volgens een van de gebruikers wil Apple dat je de achterkant van de MacBook als eerste in de hoes steekt, afgaande op de positionering van het Apple-logo op de hoes. Daardoor zitten de usb-poorten op zo'n plek in de hoes dat je er niet bij kunt.

MacBook leather sleeve

De nieuwe leren hoes voor de MacBook Pro. Bron: Apple

Maar wat als je de laptop er op een andere manier in doet? Ook dat biedt geen soelaas. De usb-poorten zitten dan nog altijd te ver in de hoes om er een kabel in te kunnen stoppen.

De kans bestaat dat Apple er bewust voor heeft gekozen om het opladen van de MacBook Pro in de hoes onmogelijk te maken. De hoes sluit nauw om het apparaat en het leer ademt niet zoals hoezen gemaakt van ander materiaal. Het zou dus kunnen dat opladen in een leren hoes zo'n warmte genereert dat er brand ontstaat.

Toch, het blijft onhandig dat je je laptop niet kunt opladen terwijl die in de 200 euro kostende hoes zit.

LEES OOK: Dit zijn de 15 belangrijkste veranderingen voor je iPhone met iOS 12